Večer matematike u veličkoj školi

Večer matematike
(FOTO: M.B.)

01.12.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6387

Učenici Osnovne školeIvan Goran Kovačić iz Velike imali su priliku sudjelovati večeras u Večerimatematike u prostorijama škole. Večer matematike osmišljena je kao niz svojevrsnihdruštvenih igara u kojima učenici rješavaju matematičke zadatke kako bi skupilinajveći broj bodova i pobijedili.






U razredima je postavljeno po pet stolova srazličitim zadatcima i igrama, nakon što završe jednu igru, učenici se rotirajui odlaze na drugi stol sve dok ne obiđu svih pet stolova s igrama. Pobjednik jeonaj koji na kraju pete igre skupi najviše bodova.




"Zbog velikezainteresiranosti prošle godine i ove godine smo se odlučili za Večermatematike te se drugi puta održava u našoj školi, sudjeluju učenici od prvogdo osmog razreda podijeljeni u skupine. Najzanimljivije što treba istaknuti jeto da učenici dovode svoje roditelje ili braću i sestre, rodbinu i prijateljeiz drugih škola te s njima u timu igraju protiv drugih učenika iz svog razreda.Cilj ovog događaja je da djeca zavole matematiku na jedan drukčiji način, krozigru, jer znamo svi da im matematika nije omiljen predmet", rekla je MarijaMiličević profesorica matematike u OŠ I. G. Kovačić.





Večer matematike seodržava na nivou države prvog četvrtka u prosincu te u Požeško- slavonskojžupaniji sudjeluju i druge škole. Učenici su oduševljeni i kažu kako su uživali,ne samo u igrama, već i u druženju i upoznavanju svojih članova obitelji sostalom djecom u razredu. Pobjednici su, naravno, slavili, no bilo je i onihkoji nisu bili zadovoljni svojim rezultatom pa su najavili dolazak i idućegodine.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI