Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva

Obrok za 5
(FOTO: Pozega.hr)

29.11.2016. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 6271

Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva projekt je kojega provodi Požeško – slavonska županija u partnerstvu s Gradom Požegom, Agencijom Panora i četrnaest osnovnih škola, a sve s ciljem ublažavanja dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu i to u vidu podjele hrane u školama. Projekt je vrijedan 311.001,74 kuna, a provodi se od 30. kolovoza ove godine pa sve do 30. lipnja 2017. godine.

- Volio bih da svake godine bude manji broj djece koja će biti korisnici ovoga projekta što znači da i životni standard i uvjeti u školama, ali i u obiteljima su poboljšani, da obitelji neće tražiti pomoć i potporu u prehrani, pogotovo ovdje u Slavoniji. Zato apeliram i na druge korisnike i sudionike da djelujemo zajednički u ovakvim projektima i da budemo prijatelji djece jer su Grad Požega i Požeško – slavonska županija prijatelji djece. Zajedno s privrednicima i gospodarstvenicma, ali i drugim ljudima dobre volje, pogotovo u vremenu Adventa i nadolazećih blagdana, trebamo razmisliti da li svako dijete ima onakav Božić kakav želi. Mi ćemo potporu nastaviti davati – rekao je Alojz Tomašević, župan Požeško – slavonske županije.

Ispred Grada Požege kao partnera projekta svoje zadovoljstvo učinjenim izrazila je i Ana Marukić, viša stručna suradnica za projekt menadžment Upravnog odjela za europske integracije.





- Ovaj projekt nam je od posebnog značaja jer doprinosi ublažavanju najgoreg oblika siromaštva, a to je dječje siromaštvo. Izuzev ovoga projekta, Grad Požega iz svoga vlastitog socijalnog programa osigurava prehranu za još stotinjak učenika koji su iz obitelji korisnika minimalne zajamčene naknade, no svakako trebamo i dalje nastaviti zajedničkim snagama prijavljivati i provoditi ovakve projekte kako bismo pomogli i uključili što više učenika kojima je to potrebno – rekla je Marukić.

Projektom je zajamčen školski obrok za više od četiri stotine učenika u osnovnim školama s područja cijele županije – OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, OŠ "Vladimir Nazor" Trenkovo, OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, OŠ Vilima Korajca Kaptol, OŠ Dragutina Lermana Brestovac, OŠ "Ivan Goran Kovačić" Velika, OŠ "Mladost" Jakišić, OŠ Stjepana Radića Čaglin, OŠ braće Radića Pakrac, OŠ Grigora Viteza Poljana, OŠ Lipik, OŠ "Dobriša Cesarića" Požega, OŠ Antuna Kanižlića Požega, te OŠ Julija Kempfa Požega.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI