Šturm iz Kruševice, prvi Lipicanac stanovnik Amerike

Lipicanac
(FOTO: Sb Online)

27.11.2016. | M.B./SbOnline
Pregleda: 6932

Da, dobro ste pročitali naslov, Lipicanac imenom Šturm je prvi  konj pasmine Lipicanac koji od prekjučer obitava u Americi u mjestu Vermont.

Dojučerašnji vlasnik 10-ogodišnjeg Šturma mladi Ivan Zubović iz Kruševice odlučivši se na prodaju svoga Lipicanca i stavivši ga na oglas nemalo se iznenadio kad su ga iz Amerike E-mail-om kontaktirale dvije gospođe, Jennifer Judkins i Tracy Babbitt te izrazile zainteresiranost za kupnju Hrvatskog crnog Lipicanca koji su ujedno i vrlo rijetki obzirom da ih je većina bijela.




Naravno, Šturm je na sreću svih zadovoljio sve standarde struke i krenule su pripreme za odlazak avionom za New York, ne treba niti naglašavati koliko je buduća vlasnica bila zainteresirana za Hrvatskog Lipicanca obzirom da su svi troškovi transporta bile uvelike skuplji nego sam konj.


Ukrcavši se na avion i krenuvši za Ameriku prekjučer nam je javljeno da je Šturm opet na sreću svih sretno stigao u Ameriku i da je u fazi prilagodbe odnosno u karanteni.

Sreća je veća tim što je jedan od razloga kupnje Hrvatskog Lipicanca rasplod te je realno očekivati da će na tlu Amerike kasom trčati više Lipicanaca no sada sam Šturm.

Cijeloj priči mogli bi dodati i eventualni još sretniji kraj obzirom da je Ivan Zubović iz Kruševice ostao u uskoj i čestoj komunikaciji s novim vlasnicima Šturma mogao i jednog dana i uputiti se put Vermonta i posjetiti svog starog prijatelja. Pošto je ljubav prema konjima s obiju strana prevelika nije nemoguće za očekivati takav potez aktera ove prekrasne, Ivanove i Hrvatske priče o našim Lipicancima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI