Općina Rešetari dala posebne uvijete za projektiranje i dobivanje lokacijske dozvole Brze ceste

Karta brze ceste
(FOTO: rešetari.hr)

27.11.2016. | A.M./resetari.hr
Pregleda: 9833

Shodno prijašnjim planiranim aktivnostima JLS-e kroz prostorno planskim planiranjem općine Rešetari i strateško planiranje cestovnog prometa RH, te prethodno izrađenom Idejnom rješenju i Studiji utjecaja na okoliš, definirana je dionica brze ceste Našice – Požega – Nova Gradiška od Požege (Brestovac Požeški) do općine Staro Petrovo Selo i općine Rešetari (izlaz na autocestu A3) Zapolje.

Dionica je ukupne duljine cca 16,2 km.

Zbog intenzivnog prometa i teške konfiguracije terena sa mnogo klizišta na domeni Državne ceste D51 u području općine Rešetari, ista je izgubila značenje, te kao dalji pravac povezivanja dviju županija, prišlo se planiranju novog cestovnog pravca.


Izgradnjom nove prometnice i predviđenom koridoru doprinijet će se boljoj međužupanijskoj povezanosti te osigurati bolja veza između Požeške kotline, gradova i općina koji su vezani na prostor Požeške kotline sa autocestom A3 odnosno smjerom prema Zagrebu i Osijeku kao i državnim granicama. Izgradnjom će se omogućiti brže aktiviranje prirodnih i gospodarskih resursa, stvorit će se uvjeti za nesmetani razvitak lokalnih središta i drugih naselja kraj kojih prolazi brza cesta, a ujedno će se rasteretiti promet i povećati sigurnost prometa na postojećoj državnoj cesti D51.


Za naglasiti je da će se projektnim rješenjem graditi cestovni tunel u dužini od 1925 m, koji bi ulazio u prostor šume na Babjoj gori kod naselja Daranovci i izlazio kod naselja Tisovac, te bi se naselja Brđani, Godinjak i Zapolje povezali na dionicu brze nove ceste do auto ceste A3.

Nadamo se da će faza projektiranja proći brzo kao i izrada sve potrebne dokumentacije, te da će uskoro doći faza izgradnje predviđene ceste, uz financiranje EU.

IZVOR:resetari.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI