Sudac Prekršajnog suda u Petrinji priznao primanje mita

Policija
(FOTO: Portal53)

26.11.2016. | A.M./Portal53
Pregleda: 6236

Zbog sumnje na primanje mita po nalogu USKOK-a uhićen je sudac Prekršajnog suda u Petrinji. Neslužbeno se može doznati kako je uhićen 59-godišnji Stevo Bunčić zbog primanja mita od stranke u postupku u visini od tisuću eura.

USKOK je na temelju kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, donio rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja mita.

Osnovano se sumnja da je okrivljenik, kao sudac Prekršajnog suda u Sisku, Stalna služba u Petrinji, nakon što je zaprimio prekršajni predmet protiv jednog okrivljenika zbog počinjenja dva prekršaja u prometu, za koje je propisana novčana kazna od pet tisuća do 15 tisuća kuna, tijekom ove godine, od počinitelja prekršaja zatražio da mu 25.studenoga ove godine u njegov ured donese tisuću eura kako zauzvrat u predmetu protiv njega ne bi poduzimao službene radnje sve do nastupa zastare prekršajnog progona, a da će u slučaju ako mu ne preda traženi iznos, protiv njega provesti prekršajni postupak i osuditi ga na novčanu kaznu u maksimalnom zakonom određenom iznosu od 15 tisuća kuna.


Počinitelj prekršaja je pristao predati traženi iznos, te je 25.studenoga ove godine predao 7.500 kuna okrivljeniku, koji je uhićen prilikom primopredaje novca. Prema pisanju Večernjeg lista, Bunčić je navodno priznao počinjenje djela koje mu USKOK stavlja na teret te je nakon ispitivanja pušten na slobodu.


Ne preostaje nam zapitati se hoće li USKOK uskoro pokucati na vrata Prekršajnog suda u Požegi i istražiti ima li i tamo nekakvih nepravilnosti.Vrijeme će pokazati...

izvor: www.portal53.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI