Počeli radovi na školi u Tekiću

Obnova škole u Tekiću
(FOTO: 034 portal)

25.11.2016. | M.B.
Pregleda: 5861

Područna Osnovna škola u Tekiću dobiti će uskoro novo ruho jer su danas otvoreni radovi energetske obnove te škole. To najviše veseli osam učenika koji u Tekiću pohađaju od prvog do četvrtog razreda.

"Danas se nalazimo u prostoru škole u Tekiću na još jednom otvorenju gdje županija sudjeluje s deset posto posto financijskih sredstava, ali u suradnji s Općinom Jakšić. želimo podizati kvalitetu standarda naših učenika, a s njima i učitelja, nastavnika i profesora. Ovo je još jedan dokaz da nećemo dozvoliti niti jednu područnu školu da se ugasi. Koliko znam, ovdje je desetak đaka, ja bih volio da ih bude više i radit ćemo na tome da im osiguramo sve što im treba. Na ovom objektu će se izmijeniti sve od stolarije do toplinske izolacije", izjavio je župan Alojz Tomašević.

Danas se također otvaraju radovi energetske obnove škole i u Osnovnoj školi u Cerovcu, koju pohađa deset učenika.





"Vrijednost radova na OŠ u Tekiću je 505 tisuća kuna, od toga županija sufinancira s deset posto, Ministarstvo graditeljstva s 30 posto, a Fond sa 60 posto. U Cerovcu je vrijednost radova 335 tisuća kuna, a dodjela sufinanciranja je ista kao i u prethodno spomenutoj školi. Projekt je pisala Regionalna agencija Požeško-slavonske županije PANORA", rekao je ravnatelj škole Boško Obradović koje ističe kako se nada da će radovi završiti do drugog ili trećeg mjeseca iduće godine, ovisno o vremenskim prilikama.

Za vrijeme radova, djeca iz Tekića se trenutno nalaze u matičnoj školi, OŠ Mladost, u Jakšiću. Prijevoz financira županija u dogovoru s APP-om tako da djeca imaju besplatan prijevoz.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI