Promocija kuharice ¨Kad se naše ruke slože, sve se može¨

"Kad se naše ruke slože, sve se može"
(FOTO: M.B.)

25.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 12891

U Osnovnoj školi Julija Kempfa u Požegi danas je prezentirana i promovirana kuharica "Kad se naše ruke slože, sve se može" čije autorice su učiteljice, edukatori i rehabilitatori, Đurđa Tomičić i Ivana Lekić.






"Učiteljice Tomičić i Lekić rade s učenicima s većim teškoćama u razvoju od 17 do 21 godine i cijelu prošlu školsku godinu su radile radionicu kuhanja, smislile su vrlo jednostavne recepte koje su učenicima slikovno prezentirale da bi njima bili razumljivi. Nakon toga su sve te recepte s učenicima i isprobale te su nakon svakog recepta osmislili zadatke. Rezultat toga rada je današnja promocija Moje kuharice "Kad se naše ruke slože, sve se može" koja je izdana uz pomoć izdavačke kuće Alfa koja nam je nam je napravila korekturu te ju likovno i grafički uredila", rekla je Kornelija Sabljak, ravnateljica OŠ Julija Kempfa u Požegi.






"Kuharicu smo radili u okviru odgojno-obrazovnog područja, izobrazba u usvajanju vještina i navika. Moja kolegica, Ivana Lekić, koja danas nije mogla biti s nama jer je prije par dana postala majka i ovim putem joj čestitamo. Kuharica je nastala kao plod jednogodišnjeg rada u radionicama kuhanja gdje smo s djecom vježbali usvajanje vještina i navika da bi se što bolje mogli snalaziti u svakodnevnom životu. Budući da većina naših učenika nisu čitači, morale smo slikovno osmisliti proces izrade nekog jela kako bi ga oni što jednostavnije i lakše razumjeli. Ova kuharica je originalna jer ju u Hrvatskoj nismo našli nigdje, podijeljena je u tri poglavlja; jednostavna jela za doručak i večeru, zatim kreativne igre u kuhinji i, treće poglavlje, izrada sokova i džemova. U našim radionicama kuhanja su sudjelovali i učenici iz redovnih razreda, pogotovo kod malo zahtjevnijih priprema jela, oni su bili naši pomagači. Zahvalne smo što smo imale svestranu pomoć svih učiteljica u školi", izjavila je jedna od autorica Moje kuharice, Đurđa Tomičić.




ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI