Bernardić i Ostojić idu u drugi krug izbora

Davor Bernardić
(FOTO: M.B.)

20.11.2016. | Ante Mandarić
Pregleda: 10273

Jučer su uSDP-u održani unutarstranački izbori. Davor Bernardić odnio je uvjerljivupobjedu s osvojenih 46 posto glasova, dok je u drugi krug ušao i Ranko Ostojić,koji je osvojio 23 posto glasova. Jedan od njih dvojice uskoro će zamijenitiZorana Milanovića na mjestu šefa SDP-a.

Ukupno je glasalo 50posto birača. Bernardić je dobio 46 posto glasova, Karolina Leaković1,20 posto, Ranko Ostojić osvojio je 23, Tonino Picula 11,36posto, Orsat Miljenić je na trećem mjestu sa 17,47 posto glasova.

Što se tiče rezultatau požeškom SDP-u, neslužbeno doznajemo da je Orsat Miljenić "zaradio" 136glasova, Davor Bernardić 123, Ranko Ostojić 67, Tonino Picula 30 i KarolinaLeaković 7 glasova.


Čini se kako sepožeški SDP naveliko trudio da većinu glasova dobije Orsat Miljenić (priča se otelefonskim akcijama zvanja članova i trudu aktivacije pogodnog dijela SDP-ovog članstva još uvijek aktualnom vodstvupožeškog i županijskog SDP-a ). Kako se to nije dogodilo, može se očekivati od novogpredsjednika SDP-a da riješi ovu nesretnu situaciju u našoj županiji i uzahvalnosti otpusti aktualno vodstvo i otvori novu pobjedničku stranunovog SDP-a.


Nama nijepoznato koji su to bili odnosi između vodstva požeškog SDP-a i bivšegpredsjednika Milanovića, ali nije shvatljivo da se nakon toliko poraza iizgubljenih izbora (nijedan grad, županija, nijedna općina, čak i većinamjesnih odbora je izgubljena, te se trenutno stvarno nema se što izgubiti ), nagradiosoba koja je za sve odgovorna (možda ne kriva, ali zasigurno odgovorna) s prvim mjestom na listi za sabor u zadnjim izborima.

Naravno da semogu čekati lokalni izbori i nakon, sigurni smo, novog poraza, poduzetiodređene mjere, ali se postavlja pitanje je li to pametno.

U situaciji kadbi čak i neki nezavisni kandidat imao više šansi za mjesto gradonačelnikaPožege, o županiji nećemo ni pričati, i dalje se sve vrti oko Ronka.

Kako je, takoje, no, na kraju se mora dobro promisliti ako se želi imalo suprotstavitilokalnom HDZ-u jer sad je trenutak da se preokrene u pravi smjer, a svima jepoznato koji je to smjer…

Na krajukrajeva, književnik i filozof FriedrichNitzsche je rekao: " Puna su groblja političara koji nisu bili zamjenjivi!".

Pročitajte Bernardićev govor nakon objave službenih rezultata izbora objavljen na njegovoj službenoj Facebook stranici:

"Zahvaljujem se kolegicama i kolegama, svakom članu SDP-a na iskazanom povjerenju i podršci. Čestitam Vesni, Gordani, Karolini, Toninu, Orsatu i posebno Ranku koji se izborio za drugi krug. Osobno sam ga nazvao i čestitao mu. Svima se zahvaljujem na korektnoj kampanji. To je bilo i je u interesu SDP-a. Svim kolegicama i kolegama koji nisu ušli u drugi krug poručujem da ih SDP treba, a ja osobno na njih ozbiljno računam. Rezultat koji sam ostvario ukazuje da najveći dio mojih kolegica i kolega podržava promjenu. Žele da stranka ne bude u funkciji jedne karijere. Zajedno ćemo graditi politiku koja će u svom centru imati dorobit svih onih koji žive od svog rada i društvo jednakih šansi."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI