Danas SDP bira novog predsjednika

Kandidati i kandidatkinje za predsjednika SDP-a
(FOTO: 034portal)

19.11.2016. | A.M.
Pregleda: 4359

Po drugi put ove godine SDP Hrvatske bira novog predsjednikastranke. Iako je na prošlim izborima u travnju Zoran Milanović dobio dovoljnuvećinu kako bi se zadržao na čelu SDP-a, uslijedio je težak poraz naparlamentarnim izborima, šesti uzastopni, nakon čega se povukao izpredsjedničke utrke.

Danas SDP bira između sedam kandidata; Ranka Ostojića,Tonina Picule, Davora Bernardića, Orsata Miljenića, Gordane Sobol, KarolineLeaković i Vesne Škulić.




Kroz kampanju se moglo čuti kako većina kandidata poziva nazajedništvo, sprečavanje stranačkih podjela, izmjene statuta koji bi omogućioveću demokratičnost stranke, vraćanje povjerenja građana u socijaldemokraciju isl. Za zaključiti je da je Zoran ostavio duboko podijeljenu stranku sadeficitom članstva na terenu, praktički na vjetrometini bez jasne vizije kakodalje.




Cjelokupna situacija dala bi se preslikati i na Požeško-slavonskuorganizaciju koja je još nedavno imala neke predstavnike u izvršnoj vlastigrada Požege, Kutjeva, Požeško-slavonske županije od čega danas nije ostaloništa. SDP u Požeško-slavonskoj županiji danas nema niti jednog gradonačelnika,načelnika a o županu da i ne govorimo. Lokalni SDP se doveo do razine gubitka gotovo svih mjesnih odbora u Požegi i vše se nema što izgubiti. Koliko je uzastopnih izbora izgubljeno u Požegi? Tko to više zna.

Zoran je shvatio da se nakon šest izgubljenih izbora morapovući i dati priliku nekom novom predsjedniku, čiji je zadatak vratitipovjerenje građana i članstva u socijaldemokraciju te pobjeda na izborima.Zoran je, ali čelnici SDP-a Požeško-slavonske županije nisu shvatili što trebajučiniti i nastavi li se tako, SDP bi, nažalost, mogle stići crne prognoze dapostane marginalna stranka, kad je lokalna priča u pitanju.

Jedno je sigurno, isključenja, raspuštanja, podjele temedijski obračuni sa stranačkim kolegama u Požeško-slavonskoj županiji nisudonijele dobro toj organizaciji te je stvoren pritisak da se nešto trebamijenjati jer stranka nestaje.



Prije samo nekoliko mjeseci, županijski čelnik Zdravko Ronkočvrsto je stajao uz politiku Zorana Milanovića a sve koji su mislili drugačijemicao je s puta, ne birajući način i ponekad koristeći službene SDP-ove internetstranice kako bi se obračunao s partijskim drugovima.



Ako ste SDP-ovac, danas možete izabrati svog favorita i novuviziju stranke, birališta su otvorena, sretno!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI