Moguća salmonela u pilećem zabatku iz Kauflanda

Pileći zabatak
(FOTO: 24 sata)

18.11.2016. | M.B.
Pregleda: 6534

Jučer, u poslijepodnevnim satima tvrtka Kaufland k.d. Vile Velebita 6, Zagreb dostavila je obavijest Ministarstvu poljoprivrede o prisutnosti Salmonella spp. koja je utvrđena brzom metodom u uzorku proizvoda PILEĆI ZABATAK, proizvedeno u Poljskoj, datum proizvodnje 14.11.2016., rok trajanja: 20. 11. 2016., Lot: 6450133232, dobavljača: Animex Foods Sp.z.o.o. sp. k.

Analiza je provedena u sklopu samokontrola subjekta, brzom metodom kojom je postavljena sumnja, ali je za dokazivanje (S. enteritidis i S. typhimurium) potrebno provesti pretragu propisanim metodama (EN/ISO 6579, i White-Kaufmann-Le Minor Scheme) radi potvrđivanja nalaza.

Bez obzira na tu činjenicu, trgovački lanac Kaufland k.d. samoinicijativno iz predostrožnosti povukao je iz prodaje sporni artikl i obustavio prodaju istog u svim svojim poslovnicama. Također, Kaufland k.d. obavještava da je navedeni proizvod bio izložen prodaji samo tijekom današnjeg dana, 17. 11. 2016., do utvrđivanja sumnje u prisutnost salmonelle, kao i da će obavijestiti kupce o mogućnosti povrata kupljenog proizvoda u njihove poslovnice.


Ministar Tolušić i ovom prilikom naglašava da će Ministarstvo poljoprivrede nastaviti sa strožom kontrolom uvoznog mesa te preporučuje građanima da kupuju hrvatske proizvode.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI