Svečano obilježavanje Dana srednjoškolaca u Glazbenoj školi

Filip Matić
(FOTO: M.B.)

17.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6828

Uz debatu učenika oravnopravnosti spolova, predavanje inovatora Zlatka Dražića i dramskimprogramom požeške i katoličke Gimnazije u Glazbenoj školi u Požegi obilježen jeMeđunarodni dan srednjoškolaca te je ova druga godina kako se obilježava.



"Županijsko vijeće učenika je savjetodavnotijelo koje savjetuje županiju i profesore kako bi nastava bila štokvalitetnija i što bolja za učenike. . Županijsko vijeće čin svi predstavniciosnovnih i srednjih škola, sveukupno je 21 predstavnik u vijeću. Danas smoorganizirali obilježavanje našeg dana u spomen na praške studente isrednjoškolce koji su na današnji dan 1939. godine bili strijeljani bez suđenjazbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije njihove zemlje. Ovu tradicijuobilježavanja započela je prošlogodišnja predsjednica županijskog vijećaučenika, Teodora Raguž", rekao je Filip Matić, učenik 4. razreda Prirodoslovno-matematičkegimnazije predsjednik županijskog vijeća učenika Požeško-slavonske županije.





Sve prisutnesrednjoškolce pozdravili su dožupan Ferdinand Troha i gradonačelnik VedranNeferović koji im je poručio da budu hrabri, odlučni, imaju svoja prava i odgovornostjer uz zajedničko djelovanje i komunikaciju mogu doprinijeti da današnje društvobude po nekim njihovim mjerilima te da Grad očekuje od njih da budu aktivni ida izlažu svoje ideje i promišljanja.



"Danas održavam predavanje o inovacijama i to na našemživućem primjeru, električnom biciklu. Pokazat ću kako od ideje razviti nekakavproizvod, kako razviti suradnju i umrežiti se s tvrtkama koje mogu pomoći. Što setiče našeg proizvoda, električnog bicikla, mi surađujemo s tvrtkama iz Italijei Slovenije koje za nas izrađuju neke određene komponente. Želim pokazati daovaj put je težak i trnovit ali uz malo rada i truda, to može svatko. Mi smo odljeta prodali pet bicikala i proizvodnja traje još, jedan Nacionalni park izNjemačke zainteresiran je za suradnju s nama, radi se o 20 bicikala a ugovorpotpisujemo čim ispunimo sve uvjete prema kojima bi mogli isporučiti svih 20 komadau nekom kratkom roku jer za izradu jednog bicikla potrebno nam je oko trimjeseca. Trenutno smo u fazi pokretanja start-up-a kako bi skupili što višesredstava potrebnih za kupnju nekih strojeva koji bi nam pomogli te najam haleili prostora u kojem bi se odvijala proizvodnja. Tako bi sami mogli izrađivatiove komponente koje stižu iz Italije i Slovenije a s tim tvrtkama bi mogli surađivati na neki drugi način. Cijena ovakvogelektričnog bicikla s osnovnom opremom je 17 300 kn plus PDV, on se naručuje snaše internet stranice gdje možete sami birati određene komponente te cijena otome ovisi", pojasnio je Zlatko Dražić,inovator i učenik 4. razreda Tehničke škole smjer- strojarstvo.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI