¨Ovo je veliki zgoditak za naše kuharice, ali i jelovnik¨

Nova kuhinja u Oš A. Kanižlića
(FOTO: Požega.hr)

17.11.2016. | M.B./Pozega.hr
Pregleda: 5541

U OŠ Antuna Kanižlića sinoć je svečano otvorena nova školska kuhinja, opremljena modernim aparatima i opremom koja zadovoljava standarde današnjeg vremena. Tako je više stotina požeških osnovnoškolaca konačno dočekalo novu školsku kuhinju u čiju je modernizaciju uloženo preko 200 tisuća kuna. Zadovoljstvo učinjenim iskazala je i ravnateljica škole Marija Samardžija.



- Ovo puno znači našoj školi. Naša je kuhinja uvijek bila čista i dobro održavana, međutim drveni namještaj i sve ono što smo imali nije odgovaralo suvremenim standardima koji se od nas očekuju. Nismo imali ni plinske instalacije, a pećnicu smo morali dva sata ranije zagrijavati kako bismo mogli ispeći peciva. Bilo je jako puno problema. Ovo je jedan veliki zgoditak za naše kuharice, ali i za naš jelovnik – poručila je ravnateljica.


Otvorenju kuhinje nazočio je i požeški gradonačelnik Vedran Neferović. - Zadovoljstvo mi je što smo u Osnovnoj školi Antuna Kanižlića, uz radove koji se upravo završavaju na područnoj školi u Vidovcima, ovdje završili radove na pročelju zgrade što je riješeno preko sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ujedno iz decentraliziranih sredstava Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta uložili smo sredstva u obnovu kuhinje. Svjesni smo sve većeg problema pretilosti i nedostatka kretanja kod učenika i mislim da s kvalitetnom školskom kuhinjom možemo znatno utjecati na to da se osvijeste i roditelji, a da kod djece potaknemo zdravu prehranu kako bismo imali mlade i zdrave generacije – poručio je gradonačelnik Neferović.




Čast da skidanjem vrpce otvori novu školsku kuhinju pripala je učenici Nini Pavić, predsjednici Vijeća učenika.

izvor: www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI