U proteklom mjesecu četvero smrtno stradalih u prometnim nesrećama

Ivana Radić
(FOTO: M.B.)

15.11.2016. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4583

U izvješću PU požeškoslavonske za mjesec listopad 2106. godine stoji da su zabilježena ukupno 64kaznena djela po službenoj dužnosti, 23 djela po privatnoj tužbi te jedanaestdjela za koje je izostao kazneni progon. Razriješeno je 51 djelo iz tekućegmjeseca i dva djela iz ranijih razdoblja.

Veći dio kaznenih djelaodnosi se na opći kriminalitet. Na području kriminaliteta droga zabilježeno jedevet kaznenih djela i tri prekršaja te sedam zapljena marihuane. Evidentirana sui četiri djela gospodarskog kriminaliteta i kriminaliteta prometa te tri djelaiz linije organiziranog kriminaliteta.

Zbog osnova sumnje da su počinilekaznena djela tijekom listopada prijavljene su 32 osobe –pet maloljetnika, dvamlađa punoljetnika te 25 osoba starijih od 21 godine, od toga je prijavljeno 27osoba muškog te pet osoba ženskog spola.


Što se tiče prekršajneproblematike, tijekom listopada zabilježeno je 15 prekršaja narušavanja javnogreda i mira za čije činjenje je prijavljeno 25 osoba. Najbrojniji su tuča,svađa i vika na javnom mjestu. Deset prekršaja počinile su osobe pod utjecajemalkohola, a javni red i mir se najčešće narušavao na ulici i u ugostiteljskimobjektima. I to u vremenu od ponoći do šest ujutro.


Tijekom listopada nacestama je zabilježeno 35 prometnih nesreća u kojima je stradalo 18 osoba odkojih su četiri poginule, a deset ih je lakše ozlijeđeno. Greške sudionika uprometu koje su u listopadu prethodile događanju prometnih nesreća u najvećembroju bile su nepropisana i uvjetima neprimjerena brzina. Pored navedenihgrešaka u deset prometnih nesreća kod sudionika su zabilježena alkoholiziranastanja.

Od ukupnog brojasudionika u prometnim nesrećama zabilježeno je sudjelovanje četvero djece odkojih je jedno teško ozlijeđeno u svojstvu pješaka.

U nadzoru prometa tijekomlistopada zabilježena su 1023 prometna prekršaja od toga 502 prekršaja napodručju PU Požega, 318 na području PU Pleternice i 203 na području PU Pakrac. Najčešćiprekršaji su nepropisana brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa i vožnja podutjecajem alkohola.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI