BuShido i Požega bogatiji za tri medalje

BuShido Požega
(FOTO: Privatna kolekcija)

15.11.2016. | M.B./Igor Krizmanić
Pregleda: 6627

Proteklog vikenda (12.11.2016.) natjecateljski tim Kickboxing kluba " BuShido " nastupio je na 18th International Kickboxing Cup Kutina 2016.

Kutina je tradicionalno jak turnir te je i ove godine nastupilo 507 boraca iz 64 kluba i 6 država. Borci koji su na ovome natjecanju predstavljali svoj klub i svoj grad radili su samo tvrde ili ringovne discipline, Low kick. Klub i naš grad i ovoga puta je bogatiji za 3 medalje.




Aleksandar Kukić , senior Low kick do -91 kg osvojio je treće mjesto i  brončanu medalju.


Robert Marks, senior Low kick do -63,5 kg, osvojio je drugo mjesto i  srebrenu merdalju.

Juniorka Maria Franjić ,Low kick do -60 kg osvojlia je drugo mjesto i srebrenu medalju.

Filip Gretić, junior do -60kg na žalost ovoga puta nije uspio proći kvalifikacijski krug natjecanja.

Važno je napomenuti da su borcima ovo bile prve borbe u ringu što ove rezultate čini još značajnijim.

Treba istaknuti mladu Mariu Franjić koja je finalni meč radila protiv aktualne svjetske prvakinje u Low kicku .Maria je u meč ušla veoma žestoko i agresivno te je u prvu rundu odlično odradila, da bi u drugoj rundi protivnica preuzela inicijativu i Maria gubi meč. S obzirom na Mariinu upornost,trud i zalaganje pred njim su veliki rezultati.



Robert Marks nakon predaje meča protivnike iz BiH u finalni meč protiv domaćeg natjecatelja i Hrvatskog reprezentativca u Kickboxnigu ulazi maximalno spreman i koncentriran. Iako je protvnik sa znatno većim iskustvom, Robert je odradio odličan meč gdje je u nožnim tehnikama dominirao.Nažalost, prednost domaćeg terena i atmosfere presuđuje u korist domaćina. Iako je prema sucima Robert izgubio ovo finale, njegova srebrena medalja je za trenere i klub zlatnog sjaja.

Aleksandar Kukić, nakon što je bio slobodan u četvrtfinalu, u polufinalni meč ulazi čvrsto i napadački te u prvoj rundi nožnim udracima nanosi znatnu štetu protivniku. U drugoj rundi smanjuje tempo napadanja te protivnik preuzima inicijativu i Aleksandar gubi gotovo dobiven meč. Kolike je posljedice Alesandar nožnim udracima nanio svome protivniku govori i činjenica da je borac morao predati finalni meč radi ozljede noge iz predhodnog meča. Gubjenje ovoga meča također je posljedica neiskustva na ovako velikim natjecanjima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI