Hrvati će opet u Mađarsku masovno u kupnju

Ilustracija
(FOTO: Ilustracija)

13.11.2016. | T.M./SBonline
Pregleda: 10230

Udruga Nezavisni hrvatski seljaci (NHS) u nijednom segmentu ne podržava poreznu reformu koju je predstavila nova Vlada RH na čelu s premijerom Plenkovićem i moderatorom reforme ministrom Marićem a prema kojoj bi PDV u poljoprivredi, tj. na repromaterijal, od 1. siječnja 2017. trebao iznositi 13 posto.

Izjavio je to Mato Mlinarić, predsjednik Nezavisnih hrvatskih seljaka, jučer na konferenciji za novinare održanoj na središnjem osječkom trgu, navodeći i kako zemlje u našem okruženju imaju PDV uglavnom od pet do sedam posto, neke čak i niže

Mađarska je uskoro najavila snižavanje stope PDV-a na proizvodnju jaja i mesa s 25 posto na 5 posto u cilju stimuliranja potrošnje. To će značiti da će jaja i meso u Mađarskoj biti jeftiniji za 20 posto, ali i da će hrvatski građani, i to najviše s područja Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije, opet masovno u kupnju preko granice. Ovaj prijedlog porezne reforme nije stimulativan za našu poljoprivredu – kazao je Mlinarić navodeći kako je Hrvatska sve osim poljoprivrede prilagodila zakonodavstvu Europske unije. Mlinarić je naveo kako od ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića očekuju da se zauzme i uskladi PDV sa zemljama našeg okruženja.


Mlinarić je u zaključnom dijelu konferencije naveo i kako je PDV na repromaterijal u Njemačkoj sedam posto, a u Sloveniji 9,5 posto. Dodao je i kako iza NHS-a stoji 2200 članova – poljoprivrednika.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI