Naših pet najboljih recepata za sočne sendviče

Sendviči
(FOTO: Jutarnji.hr)

12.11.2016. | M.B.
Pregleda: 9472

Vrijeme je ručka/večere,a vi jednostavno nemate ideju što pripremiti? Nekad veliko nakuhavanje nedolazi u obzir i sve što želite je veliki i sočan sendvič?  Nemojte sezavaravati, sendvič ne mora biti nezdrav. Ako izradi umaka posvetite malopažnje, vaši sendviči mogu biti ultimativno gurmanski. Za vas smo iskopali našenajbolje ``sendvič recepte`` u nadi da ćete jedan od njih pripremiti i ovajtjedan. Bacamo se na slaganje!

Banh Mi sendvič

Filete soma ispohajte natradicionalan način, s mrvicama, brašnom i jajima. Baguette namažite čiliumakom, dodajte kisele krastavce, svježe sjeckani korijander i izrezane filetepohanog soma.





Sendvič s grilanim sirom

Kriške bijelog kruhapremažite maslacem, napunite sirom i preklopite. Na grill tavi na srednjojtemperaturi grilajte sendvič dok ne postane blago taman s obje strane i sir nepočne curiti.



Steak sendvič

Odrezak ispecite navrućoj tavi po vašoj želji. Izrežite ga na trakice. Miješane gljive prepecitena tavi na malo maslaca s peršinom i češnjakom. Na kriške bijelog kruha staviteodrezak, zatim Cheddar sir i luk izrezan na trakice.



Sloppy Joe sendvič

Mljeveno meso izdinstajtezajedno s isjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte smeđi šećer, kečap, sol, papari Worcestershire umak (ili bilo koji drugi umak koji volite). Smjesa treba bitigusta, a ne vodenasta, na to pripazite. Peciva za hamburgere lagano tostirajtei napunite ih nadjevom od mljevenog mesa.



Sendvič od kobasica snamazom od pečenih paprika

Paprike operite, obrišitei i stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite zagrijanupećnicu na 200 °C. Pecite 50 minuta uz povremeno okretanje. Stavite ih u posudui poklopite da se "oznoje". Tako ćete ih lakše oguliti. Ogulite ih iočistite od sjemenki. Očišćene paprike, feferon, češnjak, sok od pola limuna iprethodno na tavici bez ulja lagano popečene orahe stavite u sjeckalicu iusitnite. Kada smjesa postane glatka, dodajte sol, maslinovo ulje i krušnemrvice pa sve još dobro izmiješajte. Ovaj namaz možete čuvati u hladnjaku itjedan dana. Kobasice ispecite na roštilju ili grill tavi. Stavite ih sastrane. Natrgajte listove salate. Prepolovite peciva. Najprije namažite namazod paprika, potom poslažite listove salate, stavite u svako pecivo po jednukobasicu, prekrijte salatom pa potom drugim dijelom peciva koje ste takođerpremazali namazom.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI