12.11.2016.
M.B.
Pregleda: 9472
Sendviči
(FOTO: Jutarnji.hr)
Vrijeme je ručka/večere,a vi jednostavno nemate ideju što pripremiti? Nekad veliko nakuhavanje nedolazi u obzir i sve što želite je veliki i sočan sendvič? Nemojte sezavaravati, sendvič ne mora biti nezdrav. Ako izradi umaka posvetite malopažnje, vaši sendviči mogu biti ultimativno gurmanski. Za vas smo iskopali našenajbolje ``sendvič recepte`` u nadi da ćete jedan od njih pripremiti i ovajtjedan. Bacamo se na slaganje!
Banh Mi sendvič
Filete soma ispohajte natradicionalan način, s mrvicama, brašnom i jajima. Baguette namažite čiliumakom, dodajte kisele krastavce, svježe sjeckani korijander i izrezane filetepohanog soma.
Sendvič s grilanim sirom
Kriške bijelog kruhapremažite maslacem, napunite sirom i preklopite. Na grill tavi na srednjojtemperaturi grilajte sendvič dok ne postane blago taman s obje strane i sir nepočne curiti.
Steak sendvič
Odrezak ispecite navrućoj tavi po vašoj želji. Izrežite ga na trakice. Miješane gljive prepecitena tavi na malo maslaca s peršinom i češnjakom. Na kriške bijelog kruha staviteodrezak, zatim Cheddar sir i luk izrezan na trakice.
Sloppy Joe sendvič
Mljeveno meso izdinstajtezajedno s isjeckanim lukom i češnjakom. Dodajte smeđi šećer, kečap, sol, papari Worcestershire umak (ili bilo koji drugi umak koji volite). Smjesa treba bitigusta, a ne vodenasta, na to pripazite. Peciva za hamburgere lagano tostirajtei napunite ih nadjevom od mljevenog mesa.
Sendvič od kobasica snamazom od pečenih paprika
Paprike operite, obrišitei i stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite zagrijanupećnicu na 200 °C. Pecite 50 minuta uz povremeno okretanje. Stavite ih u posudui poklopite da se "oznoje". Tako ćete ih lakše oguliti. Ogulite ih iočistite od sjemenki. Očišćene paprike, feferon, češnjak, sok od pola limuna iprethodno na tavici bez ulja lagano popečene orahe stavite u sjeckalicu iusitnite. Kada smjesa postane glatka, dodajte sol, maslinovo ulje i krušnemrvice pa sve još dobro izmiješajte. Ovaj namaz možete čuvati u hladnjaku itjedan dana. Kobasice ispecite na roštilju ili grill tavi. Stavite ih sastrane. Natrgajte listove salate. Prepolovite peciva. Najprije namažite namazod paprika, potom poslažite listove salate, stavite u svako pecivo po jednukobasicu, prekrijte salatom pa potom drugim dijelom peciva koje ste takođerpremazali namazom.