Neobična izložba slika na starom autobusnom kolodvoru

"Kolodvorska izložba"
(FOTO: M.B.)

11.11.2016. | M.B.
Pregleda: 17966

Prolaznici koju su sedanas našli kod starog autobusnog kolodvora u Požegi imali su priliku vidjetimini izložbu slika udruge Požart. Nadasve neobično mjesto u gradu, inspiriraloje autore slika da baš ovdje naprave, kako to sami nazivaju, slučajnu izložbu.



"Prije sedam godinapočeli smo s ovakvom vrstom izložbe, tada smo izlagali na požeškoj tržnicistoga smo ju nazvali "Pijačka izložba". S obzirom na mjesto izložbe, ovu bimogli nazvati "Kolodvorska izložba", rekli su nam kroz smijeh autori slika SnježanaMekić Delić i Domagoj Krip.





"Nemamo nekakvukoncepciju ali, evo, ljudi prolaze i gledaju jer čudno je da netko izlaže svojeumjetnine na ovakvom mjestu, a to nam i je cilj, da motiviramo nekoga naslikanje, crtanje i slično. Zašto bi izložba morala biti samo u muzeju iligalerijama? Ovako smo u interakciji s prolaznicima, odgovaramo im na pitanja,razgovaramo s njima", istaknula je gospođa Mekić Delić.

Autobusni kolodvorpromatraju već nekoliko godina jer, kako kažu, odličan je prostor i šteta štoje neiskorišten, s obzirom na to da uPožegi nema nikakvog društvenog centra za mlade, ovdje bi bilo odlično mjestoza udruge, izložbe, koncerte, radionice, centar za kulturu.



Za kraj ovaj kreativandvojac kaže kako se nada da će upravo ovaj prostor zaživjeti i biti prostor ukojem će se mladi moći družiti, a neki od njih slikati i crtati, te kasnijeizlagati svoje radove. Ako ste zainteresirani, još uvijek stignete pogledatiovu cool izložbu koja se održava do večeras.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI