¨Želimo da naši učenici provedu što više sati prakse da ih pripremimo za tržište rada¨

Prezentacija novih strojeva na Poljoprivredno-prehrambenoj školi
(FOTO: T.M.)

10.11.2016. | T.M.
Pregleda: 8412

Poljoprivredno-prehrambena škola Požega nabavila je novu poljoprivrednu mehanizaciju u vrijednosti od 365 tisuća kuna plus PDV. 72 tisuće osigurala je Požeško-slavonska županija, a ostalo je izdvojila sama škola.






- S obzirom da smo imali dosta starih traktora i strojeva dio smo prodali i obnovili našu mehanizaciju jer imamo 120 hektara zemlje. Kupili smo novu rotodrljaču s hidroliftom na koji se stavlja sijačica, traktor "Case" od 175 konjskih snaga, četveroobrazni plug i podrivač "mega drag 5" i još jedan polovni plug i malu kopačicu - navela je voditeljica školskog gospodarstva Kristina Gajić.




U ratarstvu Poljoprivredno-prehrambene škole šest je zaposlenih osoba. Učenici ne smiju voziti strojeve (osim učenika trećih razreda koji imaju promet i vožnju i nekoliko sati uče voziti traktor), ali mogu sudjelovati u sjetvi i gnojidbi. Kako kaže ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić nadaju se da će se to promijeniti.





- Želimo unaprijediti poljoprivrednu proizvodnju i pokazati svojim učenicima novitete u poljoprivrednoj proizvodnji. Po sadašnjim propisima učenici ne smiju sudjelovati u procesima s radnim strojevima, ali nadamo se da će se to promijeniti novom reformom. Mi želimo postati centar kompetencije u poljoprivredi i prehrani. Već dvije godine se za to pripremamo kako bi se učenike pripremilo za tržište rada  da što više sati provedu na radnom procesu na našem imanju u praktičnoj nastavi s našim poslovnim partnerima - rekla je ravnateljica Marija Grgić.



- Županija daje veliku potporu razvoju Poljoprivredno-prehrambene škole koja ima 130 godina tradicije. Ovo je prvi korak ka centru izvrsnosti i kompetencije na našoj staroj ratarnici. Vjerujem da će mehanizacija koja je danas ovdje izložena biti u punoj funkciji i to je značajan pomak na bolje - rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI