Obrazovanje za turizam na seljačkim gospodarstvima i ruralni turizam

Seminar za obrazovanje u ruralnom turizmu
(FOTO: M.B.)

09.11.2016. | M.B.
Pregleda: 6652

U organizaciji Turističkezajednice Požeško-slavonske županije i Hrvatske udruge za turizam i ruralnirazvoj "Klub članova Selo" te podpokroviteljstvom Ministarstva turizma , danas je održan seminar napoljoprivrednom gospodarstvu Zlatni lug.



"Kroz ovaj seminar želimopružateljima turističkih i ugostiteljskih usluga prenijeti određena znanja ivještine kako bi zajedno unaprijedili turističku ponudu naše županije i kako biih potaknuli na daljnji angažman prema njezinom razvoju. Turistička zajednicaPSŽ ostvarila je putem natječaja Hrvatske turističke zajednice dva projekta. Jedanje izrada promotivnih materijala, novih šest letaka u jednoj mapi podijeljenihpo područjima gdje su osnovane lokalne turističke zajednice Kutjevo, Lipik,Pakrac, Požega, Pleternica i Velika. A drugi projekt je radionica ili edukacijakoju danas održavamo ovdje", istaknula je Ivona Odvorčić Kahanek iz TZPožeško-slavonske županije.


Cilj seminara jeobrazovanje za turistička seljačka gospodarstva i općenito za ruralni turizamte pomoći ljudima koji se žele baviti ovom djelatnošću da se registriraju iobjasniti im kako pravilno poslovati s pravnog i financijskog aspekta te impomoći oko promocije usluga.




"Krajnji cilj je stvoritijednu kvalitetnu turističku destinaciju s više objekata. Ruralni turizam nijesamo turizam koji se odvija na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima jertu se uključuju i ostali aspekti poput lovnog, ribolovnog, zdravstvenog,kulturnog oblika turizma. Vjerujem da će i vaša županija za dvije godine bitina pragu poznatijih ruralnih turizama u Hrvatskoj, kao što su Istra, Baranja itd.jer se u posljednje vrijeme povećava broj registriranih subjekata, bilo OPG-aili nekih drugih", zaključila je Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge zaturizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo".



Na ovom seminarusudionici će dobiti odgovore na sva pitanja s naglaskom na poticanje snažnijepoljoprivredne proizvodnje, održivog razvoja hrvatskih ruralnih područja istvaranje ruralno-turističkog proizvoda. Seminar je besplatan za sve polaznikei ako je netko zainteresiran, može se priključiti sutra u Starim fenjerima spočetkom u 10:00 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI