Svima je jasno, samo našim političarima nije

Političari
(FOTO: Sb Online)

08.11.2016. | A.M./Sb Online
Pregleda: 5435

Nedavni posjet premijera Plenkovića Bosni i Hercegovini daje neraskidivu poveznicu s uhićenjima pripadnika HVO-a.

Koliko god se pokušalo medije ustrojiti i napraviti destrukciju takvog javnog mišljenja, počevši od njihovih javnih demantiranja pa na dalje, djelomično su i uspijeli održati podijeljenja mišljenja svojim javnim istupima ali ipak ostaje gorak okus u ustima i određena doza panike.

Republika Srpska odlučno i jasno je poslala poruku s činom uhićenja, ruku na srce mogli su to ako su namjeravali učiniti i puno ranije. Zašto baš sada? Reagiravši na buru u Hrvatskoj povodom spomenutih uhićenja izjasnio se i predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović te podvukao da je to jasna poruka Hrvatskoj i njenim budućim političkim djelovanjima u BiH misleći pri tome na "silovanje” BiH prema Europskoj Uniji te ojačavanje Hrvatskog entiteta u BiH.


Koja je poruka u konačnici bila?


Budućnost Bosne i Hercegovine mora biti u odlukama republike Srpske i same Srbije koja "glumi” određeni balans između Euro antlanskih integracija i Rusije. Da je Srbija odlučnija pokazala je na mnogo načina i uspijevala u svojim određenim političkim naumima. Tim više bitnija je i Europskoj Uniji iz jednostavnog razloga jer je bliska s Rusijom te će joj se iz tih i puno više drugih razloga više progledati kroz prste putem u EU za razliku od Hrvatske golgote do članstva. Hoće li Srbija biti ruski "Trojanski konj” U EU ostaje za vidjeti. Jedno je sigurno politiku u BiH će voditi Dodig i Vučić (Putin) i to je svima jasno. Hrvatska će spriječiti danje uhićenje branitelji za cijenu prepuštanja vođenja politike u BiH Srbiji i njezinim poslušnicima u BiH.

Razvoj političke situacije u bližoj budućnosti obzirom na nedavna uhićenja i buduća kojih neće biti, naši politički prvaci će slavodobitno obznaniti kao pobjedu i nadmoć koja je i više nego prividna i loše upakirana. Prva greška u koracima naše Vlade, trenutno povlačenja na rezervni položaj pri prvom pucnju petarde i ostavljanja Hrvata u BiH na cijedilu kojih je ionako malo i koji se itekako trebaju zamisliti što će s njima dalje biti.

Zaključak i ispravan postupak. Ratne zločince uhititi i procesuirati bez obzira tko su i s koje strane su vršili svoja nedjela. Hrvatska kao punopravna članica EU neminovno mora biti lider u provođenju regionalne politike te kao takva prvenstveno zaštititi svoj narod u BiH. Može li ova Vlada takvu igru igrati ostaje za vidjeti?


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI