Rastura li Ronko požeški SDP?

Zdravko Ronko u pozadini
(FOTO: 034portal)

08.11.2016. | I.V.
Pregleda: 16040

Nakon što je Središnja izborna komisija utvrdilapravovaljane potpise i Glavni odbor potvrdio listu kandidata za predsjednikaSDP-a, dojučerašnji partijski drugovi oštro su se okomili na Davora Bernardića,najizglednijeg kandidata za novog predsjednika te stranke.



Očito je da im, od milja zvani Bero, nije po volji jer bimogao promijeniti neke stvari u stranci koje bi stranku vratile radniku i malomčovjeku, što je na kraju i smisao socijaldemokracije. Neki su se tolikouplašili broja prikupljenih potpisa i podrške terena smatrajući da to štetinjihovoj fotelji pa su čak na dnevniku Nove TV (M.O.), (iako bi kao sadašnjičelni funkcioneri trebali biti nepristrani), počeli javno agitirati za kandidatekoji pored kratkog staža u stranci od javnosti bivaju prozvani "Mr Ovrha" ili "Lex Perković". U našemokruženju poznati su po namještanju natječaja za zapošljavanje (slučaj Milobara).





Kako doznajemo, ni u Požegi situacija nije bitno drugačija.Navodno se vodstvo svrstalo upravo uz Orsata Miljenića te je "stručna suradnica"telefonskim pozivima prema članstvu naglašavala njegove kvalitete dok se odiste za Bernardića dalo čuti kako "taj balavac ništa ne vrijedi i ništa dobroneće donijeti", i kako Požega ima svog kandidata.

Bernardića se tu optuživalo da na skupove drugih kandidatašalje svoje "provokatore", a u Požegi smo svjedoci da se upravo na njegovomskupu pojavio "provokator" sa na listiću papira pripremljenim pitanjima, kojiga ipak nije uspio izbaciti iz takta.



Od visokog izvora SDP-a doznajemo kako se Ronko pokušao"ušaltati" i u Berin stožer, te kako bi mu to bila peta stolica na kojoj zasada istovremeno pokušava sjediti, jer kako je poznato ulizuje se Ranku a radiza Orsata, ali nažalost ili na sreću, na poziv nije dobio odgovor.

Stoga, zaključiti se da jedna činjenica, a to je da Ronkopripada onom SDP-u koji se ne želi ni pod koju cijenu promijeniti, onom SDP-ukojemu je i sada dobro iako po Cro-demoskopu tone ispod površine, onom SDP-ukojim upravljaju, kako se po zatvorenim grupama da čitati, "stranački faraoni,nedodirljivi, vječni vladari", SDP-u elite protiv članova.

Suština lijeve politike je jasna, vratiti stranku radniku,ljudima i ljude u stranku, jednakost, ravnopravnost, stvoriti društvo jednakihprilika, ali ne. Neki to svjesno koče stavljajući sebe u položaj odlučivanja otuđim sudbinama prema vlastitom nahođenju, ne uvažavajući drugo a kamoli trećemišljenje.



I tko onda čini dobro socijaldemokraciji u Hrvata, oni kojiza svoje "dupe u fotelji" ne žele promijeniti ni puknuti vijak na pogonskomkotaču, ili oni koji opijeni likom Velikog vođe (Vožda) podržavaju njegovupolitiku ponora smatrajući da čine dobro, ili pak oni koji se žele okrenuti imodificirati novom vremenu i uvjetima koji dolaze.

Ovo zadnje procijenite sami ako ste član SDP-a, o tome vamovisi budućnost!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI