Kutjevo- grad slučaj

Kutjevo iz zraka
(FOTO: Kutjevo.hr)

07.11.2016. | A.M.
Pregleda: 25059

Kutjevo se teško nosi sa svojim financijama iz razloga što sve više mladih isposobnih da zarade odlaze iz tog, slučajno postalog, grada koji sam sebe nemože održavati.

U nekim tiskovinama te nekim portalima se mogu pročitati hvalospjevi naračun mladog i sposobnog gradonačelnika. Sve bi to bilo u redu da, kad se takvičlanci objavljuju, onda stoji iznad članka PROMO.

Eto, možemo čitati i slušati kako se Grad Kutjevo riješio dugova. Opetsjajna vijest o uspješnom gradonačelniku studentu kojem bi vjerojatno i samBandić pozavidio na tako uspješnom vođenju financija. No, istina je malodrukčija, kako se "riješilo" dugova? Jednostavno. Grad Kutjevo, na čelu sastudent gradonačelnikom, digao kredit i platio dugove a to što je grad sadzadužen do vrata da ne mogu ni groblja održavati i platiti rasvjetu, nikomništa. Ma dugovi su riješeni, kako - ZNASE!





Nedavno pročitasmo kako je student gradonačelnik potrošio neku siću natroškove putovanja ili reprezentaciju, više je teško pratiti kako se štedenovci poreznih obveznika. Samo nije nam jasno kako se potrošilo tako malo nadnevnice i putne troškove? Joj, pa da, student gradonačelnik ima službeni automobilWV Jetta 24h na raspolaganju, znači i zaprivatne vožnje kao, recimo, kupovina po trgovačkim lancima u Požegi ili, recimo,odbaciti kolege nogometaše na utakmicu. Sve to ide u rok službe kao potrošnja goriva, servisi , putovanja doOsijeka na fakultet ili brucošijade, ma sve će to narod platiti.



Svaki intervju student gradonačelnik počinje s rečenicom kako je naslijediodugove, problemi veliki, samo zaboravlja da je iste te dugove naslijedio injegov prethodnik koji isto tako nije baš nešto radio, ali je započeo mnogeprojekte koji su sad dovršeni istim tim dugovanjima na koje se studentgradonačelnik poziva. Eto, hvali se šef grada kako školarcima daju besplatnebilježnice, jako velika stavka, nema što. Gradonačelniče, hvalite se kad budetedijelili knjige školarcima koji su najviša stavka u proračunu svake obitelji. E tu se pokazuje da lokalna samouprava brine za svoje mještane.

Lijepo odvas što ste omogućili besplatno učenje engleskog jezika, dobro će doći kad buduodlazili dalje po Europi tražeći posao. Odlazit će jer dosad niste bili ustanju stvoriti uvjete da se zaposli bar jedan čovjek a da nije vaš stranačkikolega kojeg čeka mjesto u gradskoj upravi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI