Nije isključena mogućnost namjernog onečišćenja Šumetlice

Pakrac
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

05.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3505

"Ne znamo točan razlog onečišćenja vode. Nije isključena mogućnost ni da je netko namjerno ili nenamjerno prilikom radova u šumi onečistio potok Šumetlicu i njene pritoke, no njih je nemoguće zaštititi", rekao je Zdravko Vostri, tehnički direktor javnog poduzeća Komunalac u razgovoru za 034portal odgovarajući na primjedbu našega čitatelja kako su šumarski radovi u punom jeku, a Šumetlica nije zaštićena.

Na pakračkom i lipičkom području je od jučer i dalje na snazi upozorenje da se voda mora prokuhavati prije upotrebe jer nije zdravstveno preporučljiva za piće.

- Analiza vode otprije dva dana pokazala je mikrobiološko onečišćenje. Međutim jučerašnja je analiza pokazala suprotno, voda je opet čista. Vjerujem da će današnja analiza isto pokazati. Budući da je potrebno nakon jednog nečistog uzorka dobiti tri čista u nizu da bismo prekinuli upozorenje, vjerujem da ćemo sutra moći objaviti kako je voda opet pitka - kazao je Vostri, dodajući kako ni on ne zna što se dogodilo i kako to da su rezultati analize otprije dva dana bili loši, a današnji su dobri. Uvijek je moguća namjerna diverzija jer je izvor takav da ga je nemoguće u potpunosti izolirati i zaštititi, dodaje Vostri.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI