Jesmo li prerano ¨bombardirani¨ božićnim asortimanom u trgovinama?

Božićni ukrasi
(FOTO: Index.hr)

04.11.2016. | M.B.
Pregleda: 7077

U želji da napišemočlanak o božićnom asortimanu izloženom u požeškim trgovačkim centrima, naišlismo na "zid" jer gotovo nitko nije htio dati izjave niti su nam dopustilifotografiranje "Božićnog cirkusa". Svi se opravdavaju činjenicom da je unjihovom centru bilo kakvo fotografiranje zabranjeno te da moraju tražitidopuštenje od nadređenih.



Nama nije bio cilj "oblatiti"ili na bilo koji način oštetiti nekoga, samo smo htjeli obavijestiti javnost otome da je božićni asortiman već na policama te pitati vas kakvo je vašemišljenje o preuranjenom izlaganju ukrasa s obzirom da do Božića ima još 60akdana.


Doduše, naši lokalnicentri, kao što su Color emajl i Alles, bili su susretljivi i nisu imali problems fotografiranjem, jedini problem je bio što oni svoj božićni asortiman jošnisu izložili. U Coloru je izlaganje u tijeku a Alles svoj asortiman izlaže pardana prije početka adventa.




Što se tiče ostalihtrgovina koje nećemo imenovati, Božić je već ušao na njihova vrata i u ponudise može naći svega, kao što su lampice, umjetne jelke, kuglice, te razniukrasi. Neki čak imaju i poklon pakete za naše najmlađe pored kojih je vrloteško proći bez opažanja. U jednoj od njih uspjeli smo dobiti izjavu, doduše,neslužbenu ali i to je nešto. Kažu da je božićni asortiman izložen jer je tojedini logički slijed događanja u godini nakon Svih svetih te se vodi pod "Sezonskuponudu".

Kako piše Indeks.hr, udrugaPotrošač izjavila je slijedeće: "Rano uvođenje božićnog asortimana, a samim timei akcija -smatraju dobrim. Iz razloga štoće on prije ovih božićnih blagdana moći kupiti poklone po jeftinijim cijenama,a po sadašnjem zakonu bi to sezonsko sniženje bilo nakon 27. prosinca, značikad već prođu blagdani", kaže Dijana Kladar iz udruge Potrošač.

Tradicionalno, Hrvati za blagdane troše najviše. U božićnom tjednu prošlegodine potrošilo se oko 2 milijarde i 60 milijuna kuna.



Kakav je vaš stav oovakvom marketingu i mislite li da je u redu da smo skoro dva mjeseca prijeBožića "bombardirani" ukrasima, poklonima te samim blagdanom? Ili se za božićnishopping ipak nije moglo čekati do početka adventa?


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI