Akcija za mladog karatista: ¨Ostvarenje mog sna, jako je blizu¨

Luka Brus i Zdenko Oroz
(FOTO: T.M.)

03.11.2016. | T.M.
Pregleda: 7465

Učenici i nastavnici OŠ Antuna Kanižlića danas u svom školskom dvorištu od 9 do 11 sati i od 14 do 16 sati peku palačinke u sponzorskoj akciji "Palačinkom do švicarske". Radi se o pomoći mladom članu Karate Do kluba, Luki Brusu, koji je dobio pozivnicu za sudjelovanje na 44. Europskom natjecanju u karateu koje će se održati u Švicarskoj u gradu Siggenthalu.






Preporučena cijena palačinke s pekmezom ili nutelom je pet kuna, a osim u dvorištu OŠ Antuna Kanižlića, palačinke se prodaju i u šetališnoj zoni kod zgrade Suda.




- Ostvarenje mog sna je jako blizu i želim zahvaliti svima koji su mi pomogli da odem u Švicarsku. Odužit ćemo im se trudom i dobrim rezultatima. Konkurencija će biti jaka, ali ja sam trenirao i pripremao se. Uvijek dajem svoj maksimum. Ovakva akcija zajednice u kojoj ja živim veliki je poticaj da idem naprijed, ostanem u ovoj borilačkoj vještini, osvajam medalje i napredujem - rekao je 14-godišnji Luka Brus, koji ima karate crni pojas prvi dan.



Na natjecanju u Švicarskoj nastupit će 500 natjecatelja iz 20 europskih država. Novčani iznos koji je potreban za odlazak Luke i njegovog trenera Zdenka Oroza na trodnevno natjecanje u Švicarsku je  osam tisuća kuna, a pokriva troškove prijevoza, trodnevnog smještaja, kotizacije za natjecatelja i opreme.



- U pitanju je wado kai europsko prvenstvo u Švicarskoj. Kroz seminare i rezultate na međunarodnim natjecanjima smo dobili poziv iz krovne organizacije Wado kai saveza za nastup na tom natjecanju. To je jedno od jačih natjecanja, jer karate je ušao u olimpijski sport. Ovo je stepenica do samog nastupa na olimpijadi - rekao je trener u Karate Do klubu Požega, Zdenko Oroz.



- Današnju akciju nazvali smo Palačinkom do Švicarske. Učenici ih peku, prodajemo ih po pet kuna, a i niži doprinosi su uključeni. Pokušat ćemo bar malo pomoći Luki da ostvari svoj san. Prodano je već preko sto palačinki, djeca peku i peći će ih dok se ne prodaju. Osim na školskom dvorištu palačinke prodajemo i u pješačkoj zoni kod suda - rekla je Renata Marinić, učiteljica tehničke kulture u OŠ Antuna Kanižlića, marketinški predstavnik školske zadruge "Pčelica".



Akciji se pridružio i Letački klub "Bumbar" iz Požege. Prodaju panoramske letove zmajem po promotivnim cijenama, a 50 posto sredstava donirat će Luki.  




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI