¨Djeca od malih nogu trebaju znati kako se štedi¨

DV Kockica Lipik
(FOTO: Compas.com.hr)

02.11.2016. | M.B./Compas.com.hr
Pregleda: 3713

Povodom Svjetskog dana štednje "Erste i Steirmarkische banka" i ove godine je u svojim poslovnicama odlučila 31. listopada proslaviti u društvu mališana pa su tako poslovnicu banke u Lipiku posjetile dvije grupe djece iz Dječjeg vrtića "Kockica" u pratnji svojih odgojiteljica, a veselom druženju u poslovnici banke prisustvovao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.



Djelatnici poslovnice "Erste i Steirmarkische banke" u Lipiku, Vlatka Jureša-Kiš i Dragoljub Majić upoznali su djecu što je banka i kako se u njoj radi te kako se štedi. Kroz veselo druženje i poučni razgovor o važnosti štednje djelatnici banke počastili su mališane te ih darivali šarenim balonima i prigodnim poklonima. Na upit tko više štedi i ima više novaca u njihovim obiteljima djeca su odgovorila "mama". Djelatnici poslovnice pri darivanju nisu izostavili ni gradonačelnika Lipika Vinka Kasanu koji je također dobio poklon.






Svjetski dan štednje obilježava se 31. listopada, kao sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara održan na taj dan 1924. u Milanu. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz krize koju je prouzrokovao Prvi svjetski rat. Sudionici toga kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva pa je ustanovljen Svjetski dan štednje kao oživljavanje borbe protiv rasipništva. Tu je odluku donijelo 350 delegata iz 27 zemalja svijeta koji su predstavljali oko 100 milijuna štediša.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI