Osnivanje gospodarsko-socijalnog vijeća stopiraju sindikati?

Nikola Brekalo (u sredini) postavio je pitanje o osnivanju GSV-a naše županije
(FOTO: Mario Nakić)

05.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 7608

"Uputili smo dopis svim sindikalnim središnjicama u Hrvatskoj i Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Nažalost, odgovor o imenovanju svojih predstavnika nismo dobili od dvije sindikalne središnjice (URSH i MHS) bez kojih nije moguće ustrojiti navedeno tijelo" - stoji u pisanom odgovoru na pitanje županijskog vijećnika Nikole Brekala (HDSSB), a odgovor potpisuje pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije Branka Kuba. Brekalo je na pretprošloj sjednici Županijske skupštine pitao zašto još nije formirano Gospodarsko-socijalno vijeće Požeško-slavonske županije, a pismeni je odgovor pročelnice dobio u materijalima za zadnju sjednicu.

Poslali i požurnice

U nastavku odgovora Kuba kaže: "U cilju uspostavljanja tripartitnog socijalnog dijaloga, a vezano za rješavanje pitanja iz nadležnosti regionalne samouprave, uputili smo požurnicu ranije navedenim sindikalnim središnjicama s nadom da će imenovati svoje predstavnike u Gospodarsko-socijalno vijeće".


Što kažu prozvani sindikati


Zanimalo nas je, stoga, objašnjenje iz navedenih sindikalnih središnjica i kod njih dolazimo do zanimljivih saznanja. U Udruzi radničkih sindikata Hrvatske (URSH) kažu kako nikakav dopis iz Požeško-slavonske županije nisu primili kao ni naknadnu požurnicu. Tajnica nam je kazala kako oni već godinama imaju svoga predstavnika u GSV-u požeške županije.

U drugoj prozvanoj središnjici, Matici hrvatskih sindikata (MHS), kažu kako su poslali odgovor još prije tjedan dana te ni njima nije jasno zašto GSV onda nije formiran. I u jednoj i u drugoj središnjici uvjeravaju nas kako je njima bitno sudjelovati u tom vijeću te da nemaju razloga stopirati njegovo osnivanje ili rad.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI