Svečano otvorenje obnovljenog Vatrogasnog doma u Ivandolu

DVD Ivandol
(FOTO: M.B.)

28.10.2016. | 034 Portal/M.B.
Pregleda: 6239

Postojeći društveni dom u Ivandolu građen je prije 50-tak godina i s obzirom na kvalitetu građenja i sadašnje stanje zgrade zahtijevao je temeljitu obnovu u funkciji potreba korisnika (mjesni odbor Ivandol i DVD Ivandol) kao i energetsko poboljšanje svojstava građevine.



Projekt adaptacije prijavljen je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te prihvaćen za sufinanciranje u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice u 2016. godini. Ukupna vrijednost projekta je 564.611,25 kuna od toga Ministarstvo sufinancira iznos od 300.000,00 kuna, a preostali iznos Općina Brestovac.





Načelnik općine Brestovac, Zdravko Mandić, i gradonačelnik Pakraca, Davor Huška, su svečanim rezanjem vrpce i službeno otvorili novouređeni Vatrogasni dom. U sklopu proslave obilježavanja 60 godina osnivanja i rada DVD Ivandola upriličena je primopredaja novonabavljenog vatrogasnog vozila.



Riječ je o donaciji Vlade pokrajine Tirol (Austrija) vatrogasnog vozila IVECO. Budući je donirano vozilo bilo bez tehničke opreme, izvršena je nadogradnja vozila na način da je ugrađen spremnik s vodom, vatrogasna pumpa i vitlo brze navale.



Na svečanoj sjednici predsjednik DVD-a Ivandol uručio je zahvalnice i priznanja svojim kolegama vatrogascima iz drugih DVD-a te JVP požeško slavonskoj. Nakon čega je slijedila svečana večera te druženje s članovima, prijateljima i mještanima do kasno u noć.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI