Pleternički poduzetnici predlažu mjere za razvoj gospodarstva

Pleternički poduzetnici
(FOTO: Grad Pleternica)

26.10.2016. | M.B./Grad Pleternica
Pregleda: 7126

Poduzetnici koji posluju na području Grada Pleternice odazvali su se pozivu gradonačelnice Antonije Jozić na konstituirajuću sjednicu Gospodarskog vijeća, savjetodavnog tijela kojemu je primarni cilj svojim iskustvima pomoći razvoju gospodarstva na području Pleternice.

Na samom početku Jozić je istaknula svoju zahvalu okupljenima na odazivu i želji da kroz rad vijeća pojačaju gospodarsku aktivnost. - Prilikom odabira članova vijeća vodili smo se time da osiguramo zastupljenosti različitih gospodarskih grana tako da smo u vijeće pozvali predstavnike proizvođačke industrije, poljoprivrede, trgovine, ugostiteljstva, uslužnih i ostalih djelatnosti - kazala je Jozić koja je nakon protokolarnog dijela pozvala članove na suradnju i konkretne prijedloge.

Anto Barbarić, vlasnik tvrtke Microplet i najbolji obrtnik u RH je kazao kako je ovo sigurno dobar korak ka povećanju gospodarske aktivnosti.


-"Rad gradske uprave je vidljiv i prije 20 godina nismo imali ovakve mogućnosti niti ovakve sastanke kao danas. Svojim iskustvom želim pomoći mladima da se ohrabre i da pokrenu svoj posao." - kazao je Barbarić. S njim se složio i Mate Čirko, vlasnik tvrtke Metal-Plast te je dodao kako postoje mnogi javni natječaji na koje pleternički poduzetnici ne mogu samostalno ići. - Mali smo za pojedinačni nastup, međutim ukoliko se javimo zajedno na natječaj, svatko u svom segmentu onda možemo uspjeti - zaključio je Čirko.




Vijeću su prezentirane aktivnosti koje je grad poduzeo vezano za stvaranje povoljnog poslovnog okruženja od osnivanja i izgradnje Industrijske zone do izgradnje inkubatora s posebnim naglaskom na usluge koje poduzetnicima pružaju djelatnici Poduzetničkog centra, gradske tvrtke osnovane s ciljem razvoja lokalnog gospodarstva.

- "Pohvaljujem rad Poduzetničkog centra i sam sam njegov korisnik, ali siguran sam kako zajednički možemo učiniti puno toga na jačanju gospodarske aktivnosti." - rekao je Krunoslav Ećimović, vlasnik tvrtke Cedar.

Poduzetnici su pozdravili formalno osnivanje Gospodarskog vijeća u kojem su, osim lokalnih poduzetnika i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske obrtničke i Hrvatske gospodarske komore te donijeli i zaključke vezano za pripremu daljnjih mjera za razvoj lokalnog gospodarstva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI