Aglomeracija Požega: Rekonstrukcija stare i izgradnja nove kanalizacijske mreže

Konferencija za novinare u Gradskoj vijećnici
(FOTO: 034Portal)

25.10.2016. | 034Portal
Pregleda: 5578

Predstavljen je projekt vrijedan preko 140 milijuna kuna - "Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega". Radi se o obnovi starih i izgradnji novih kanalizacijskih sustava na području grada Požege i prigradskih naselja, obuhvaćajući općine Brestovac i Veliku. Nositelj projekta je Tekija d.o.o., a realizacija projekta će biti u proljeće, najkasnije ljeto 2017. godine.

- Niz ulica bit će obuhvaćeno radovima tijekom kompletnog provođenja investicije i aglomeracije Požega. To su ulice: Stjepana Radića, Hrvatskih branitelja i Mlinska, Osječka ulica, Ulica Kralja Krešimira, Zrinska, Pavla Radića, Eugena Kvaternika, dio Sokolove i Jagodnjak, Ulica Ante Starčevića. Tu su još područja Marindvor, Štitnjak, Kunovci i Bankovci - naveo je gradonačelnik Vedran Neferović, na današnjoj konferenciji za novinare.




To su, kaže, ulice koje će u aglomeraciji biti u fazi raskopavanja, a državna cesta D 38 će morati biti usklađena s radovima i projektom.


- Građani moraju znati kojom dinamikom će se raditi, koji su zahvati u pitanju i koje su ulice obuhvaćene s aglomeracijom. Grad Požega neće investirati u rekonstrukciju prometnice koje ulaze u sustav aglomeracije, a nakon toga očekivati da se iste te prometnice raskopavaju i stvaraju radovi koji su nužni da bi se ovaj projekt realizirao. Ovo su iznimno važni projekti za grad Požegu. Treba se ozbiljno i odgovorno pristupiti ovom projektu - rekao je Neferović.

Tvrtka "Hidroprojekt-ing" iz Zagreba angažirana je na izradi projektne dokumentacije, procesa koji je trajao protekle četiri godine. Predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Projekt-ing Zagreb, Dragutin Mihelčić, naveo je kako mu je iznimno drago da ovakav projekt napokon oživljava.



- Ovaj projekt je započet prije 20-tak godina, ali je uvijek nekako ostao po strani. Uspjelo se da Požega uđe u EU projekte i osigura financiranja kroz Hrvatske vode za pripremu dokumentacije. Kad se raskopa grad nikome nije ugodno, zato molimo za strpljenje. Rekonstrukcija kanalizacije se mora napraviti da bi to bio jedan pravi sustav. Dobit ćemo jedan od najmodernijih uređaja koji će maksimalno zaštiti Orljavu te će ona ostati u potpunosti čista - rekao je Mihelčić.

- Projekt kreće u realizaciju već krajem ove godine, raspisivanjem natječaja. Čekamo da se usuglase projektne dokumentacije Hrvatske i EU te ćemo odabrati najpovoljnijeg izvođača radova. Investicija se planira pokrenuti na proljeće, najkasnije ljeto 2017. godine. 140 milijuna kuna dijeli se na sufinanciranje Grada Požege, Općina Brestovac i Velike, a 96 posto je od strane Hrvatskih voda preko fondova EU, a jedan dio financira Ministarstvo poljoprivrede. Grad Požega za aglomeraciju kroz dvije godine treba izdvojiti oko 7.5 milijuna kuna - rekao je predsjednik skupštine Tekije d.o.o. Mario Pilon.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI