¨Nešto više od 50 žena godišnje, operira se od raka dojke u požeškoj bolnici¨

Obilježavanje 20. godišnjice Kluba žena operiranih od raka dojke
(FOTO: 034Portal)

25.10.2016. | 034Portal/T.M.
Pregleda: 5613

Klub žena operiranih od raka dojke osnovan je 22. listopada 1996. godine na čelu s doktorom Josipom Fajdićem. Imaju razne manifestacije tijekom cijele godine u suradnji Županijskom ligom protiv raka Požega i Zavodom za javno zdravstvo. Jučer su u prostorijama LZD Vila Velebita obilježile 20. godina postojanja.






- Sastajemo se jednom mjesečno gdje imamo druženja i dogovore. Ja sam imala karcinom dojke i meni ova okupljanja dosta znače. Trudimo se preko naših raznih manifestacija prenijeti svijest drugima i pokazati da moraju ići na redovite preglede, da ne dođe do stadija kad se rak ne može zaustaviti. Ljudi moraju biti svjesni da se to svakome može dogoditi - rekla je predsjednica Kluba, Kata Bušljeta.




- Klub je osnovao profesor Fajdić i članice se redovito sastaju svakog tjedna, druže se i pomažu jedna drugoj. Svaki tjedan se otprilike jedna žena tjedno operira od raka dojke u OŽB Požega, a nažalost nekad bude i dvije tjedno. To je nešto više od 50 žena godišnje.  Klub žena operiranih od raka dojke je i najaktivniji dio lige. Trenutno imaju 15-tak članica. Mi bi vrlo rado pozivamo bilo koju ženu koja je operirana od raka dojke da nam se pridruži, da se druže i olakšaju put liječenja od raka dojke - rekao je tajnik Županijske lige protiv raka u Požegi, Nikola Gotovac.



- 1990. godine pristupili smo obnoviteljskoj skupštini Lige za borbu protiv raka koja je osnovana 1969. godine. Na toj skupštini smo, s nekoliko doktora entuzijasta koji su dolazili u neposredni dodir s malignim oboljenjima, pristupili prikupljanju podataka o malignim bolestima na području Požeštine. 1996. godine ukazala se potreba za osnivanjem klubova liječenih od raka. Pristupili smo tada osnivanju ovog kluba. Meni je posebno drago što sam danas s njima. To su uglavnom moje pacijentice koje sam osobno operirao u svom radnom vijeku. To je dokaz da su one snagom vlastite volje i medicine pobijedile tu bolest - rekao je osnivač Kluba, prof. Josip Fajdić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI