Suradnja Tehničke škole i Školskog centra Škofja Loka

Tehnička škola Požega
(FOTO: Privatna kolekcija)

21.10.2016. | 034 Portal
Pregleda: 6145

Tehnička škola Požega već dugi niz godina uspješno surađuje sa privrednim subjektima u bližem okruženju, kako bi svoje učenike što kvalitetnije pripremila za izazove s kojima će se susresti u budućnosti. Obzirom da je takva suradnja uvijek davala dobre rezultate, odlučili smo se istu proširiti na međunarodne subjekte.



Tehnička škola je uz posredovanje tvrtke SMC(http://www.smc.hr/), vodećeg stručnjaka za pneumatiku u svijetu, uspostavila partnerski odnos sa Školskim centrom Škofja Loka (http://www.scsl.si/). U sklopu Školskog centra Škofja Loka se nalazi srednja strukovna škola za područje strojarstva, drveta, Viša strukovna škola te Centar za obrazovanje odraslih.





Školski centar je u suradnji sa tvrtkom SMC svoje kabinete najnovijom opremom iz područja automatizacijske tehnike(pneumatike, elektropneumatike, PLC-a i robotike). Centar također raspolaže praktikumima za:automehaniku, CNC, zavarivanje i CAD-CAM, a isti su opremljeni prema potrebnim didaktičkim i tehnološkim standardima.



Profesori, Denis Smojvir i Marijan Živković, su na stručno usavršavanje vodili sedam učenika Tehničke škole Požega zanimanja tehničar za mehatroniku. Učenici su tokom dvodnevnog boravka u Škofja Loki prošli stručno usavršavanje iz područja automatizacijske tehnike. Najprije su obnovili stečena znanja iz pneumatike i elektropneumatike, a zatim radili vježbe (križanje, podzemna garaža, rasvjeta prostorije) u kojima se upravljanje i vođenje procesa vrši pomoću PLC-a tipa Mitsubishi Alpha. Učenici su radili samostalno ili u paru, tako da su vrlo brzo napredovali, rješavali pred njih postavljene zadatke i usvajali potrebna znanja.



Vrlo smo zadovoljni rezultatima i postignućima koje je polučila ova suradnja sa tvrtkom SMC i Školskim centrom Škofja Loka. Držimo kako je ovo samo početak jedne vrlo uspješne tropartitne suradnje, kroz koju će naši učenici steći dodatna primjenjiva znanja i vještine.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI