Pojačan nadzor policije za alkohol, brzinu i sigurnosni pojas

Policija
(FOTO: Mladen Mirković)

21.10.2016. | 034Portal/PU požeško-slavonska
Pregleda: 4830

Tijekom prvih devet mjeseci ove godine na području Policijske uprave požeško-slavonske u ukupno 362 prometne nesreće (47 prometnih nesreća ili 15 % više nego u istom razdoblju prošle godine) pet osoba je smrtno stradalo,  46 osoba je teško, a 132 lakše ozlijeđene. U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine povećan je broj smrtno stradalih za dvije osobe i teško ozlijeđenih za 15 osoba dok je broj lakše ozlijeđenih osoba isti kao i prošle godine.

Iako su policijski službenici u prvih devet mjeseci ove godine sankcionirali prko 3.5 tisuće prometnih prekršaja nepropisne brzine (bez prometnih nesreća), gotovo svaka treća prometna nesreća prijavljena policiji dogodila se zbog nepoštivanja propisanih brzina kretanja vozila i neprilagođivanja brzine uvjetima na cesti. Posljedica je bila teško stradavanje 24 osobe, a lakše 47 osoba dok su nažalost četiri osobe smrtno stradale.

Unatoč redovitim kontrolama i akcijama utvrđivanja alkoholiziranosti vozača te brojci od 480 utvrđenih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola (bez prometnih nesreća) kod 93 sudionika prometnih nesreća utvrđene su nedozvoljene koncentracije alkohola u krvi.  


Sukladno tome, policijski službenici će na području PU požeško-slavonske u noći sa subote na nedjelju, 22./23. listopada 2016. godine, provoditi preventivno-represivnu akciju usmjerenu na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekršaja nepoštivanja dozvoljenih brzina te nevezanja sigurnosnim pojasom uz poseban naglasak na putnike na stražnjim sjedalima.


Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI