Najbolji grah na Grahfestu u Pakracu pripremili Bracani iz Poljane

2. Grahfest u Pakracu
(FOTO: Compas.com.hr)

16.10.2016. | 034 Portal/Compas.com.hr
Pregleda: 6308

Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završen je 2. Grahfest u Pakracu kojeg su 15. listopada organizirali Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika te Grad Pakrac, a u okviru 8. sajma "Slavonski banovac". Na drugom po redu natjecanju u pripremanju graha u Pakracu pobijedili su Mirko Pritula i Alen Losso nastupivši pod imenom Bracani, a dolaze iz Poljane.

Šesteročlani ocjenjivački žiri ove godine u sastavu Hrvoje Pavičić-Mravac, Vlado Maraković Vabec, Josip Huška-Gonzo, Drago Marter, Helena Sertić i Luka Markešić morali su odabrati najbolji grah od 57 ekipe s područja Lipika i Pakraca te bliže i dalje okolice od Novske, Kutine, Garešnice i Daruvara koliko ih se prijavilo na natjecanje.




Nagrade za prva tri najbolje ocijenjena graha uručili su gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Davor Lepka. U Poljanu kao prva nagrada otišao je kotlić od 25 litara i butelja vina Ćasić. Drugu nagradu, kotlić od 20 litara i butelju vina, dobili su Ivona Benedek i Bruno Skalnik koji su kuhali grah u ekipi UO Pakraca i Lipika. Ekipa Caffe bara "Omerzo" koja je osvojila četvrto mjesto za drugoplasiranu ekipu u natjecanju ostavila je 100 kn tako da su uz kotlić i butelju Ivona Benedek i Bruno Skalnik dobili još 100 kn. Treće mjesto na ovogodišnjem natjecanju u kuhanju graha te za nagradu kotlić od 15 litara i butelja vina otišli su gostima iz Garešnice iz ekipe "Lutajuća srca" za koju su kuhali Zlatko Husak i Željko Marušić.




Proglašenjem pobjednika i uručenjem nagrada završen je ovogodišnji Grahfest u Pakracu, a zabava se nastavila uz koncert TS "Begini" u velikom šatoru na Trgu bana J. Jelačića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI