Smolčić: Ne vidim ¨stranačke prvake¨ danas. Tomašević: ¨Uspostavlja se Sabor pa ih vjerojatno zato nema¨

Novouređeni Trg Svete Terezije
(FOTO: 034Portal)

14.10.2016. | 034Portal
Pregleda: 20614

Otvoren je novouređeni Trg svete Terezije u Požegi. Investicija vrijedna preko osam milijuna kuna s modernim fontanama, obasjanim fluorescentnim bojama ugostila je danas mnoge naše sugrađane koji su odradili svoju prvu šetnju na ovom fascinantnom prostoru.






Nakon kulturno umjetničkog programa, nazočnima se obratio gradonačelnik Vedran Neferović.




- Drage Požežanke i Požežani, slušajući povijest Požege, svatko tko živi ovaj grad ne može ostati bez emocija. Generacije Požežana, s puno vizije stvarale su i borile se za ovaj grad. Ovaj trg na kojem danas stojimo, dugi niz godina tražio je konačno uređenje i da ga građani koriste i kad su tužni i kad su veseli. Imamo li pravo živjeti budućnost bez snova u našem gradu i zaboraviti što su naši sugrađani kroz prošlost stvorili na prostoru Požeštine? Nemamo! Zato smo uzeli odgovornost na sebe i krenuli u obnovu ovog trga - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.





- Ovo je dan koji će ostati upisan zlatnim slovima u povijesti grada Požege. Ponosan sam i sretan što dan uoči dana zaštitnice grada Požege otvaramo ovu "katedralnu krinolinu" koja će našem gradu dati jednu novu dimenziju. Vidim mnoge ljude koji vole Požegu, ali ne vidim "stranačke prvake" koji su trebali biti sa svojim Požežanima. Nije ih bilo kad smo otvarali glazbenu školu, nema ih na svečanim sjednicama, na festivalu i na otvorenju Gradskih bazena. Pozivam na zajedništvo svih nas, bez obzira na stranačku pripadnost - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege, Nino Smolčić.



- Čestitam gradonačelniku kao čelniku ovog grada, što ste sa svojim timom realizirali jedan veliki projekt. U ovom trenutku je uspostavljen i novi Hrvatski sabor pa zato vjerojatno nema "čelnika". Mi smo dio Hrvatske i Europe i ovako što se može vidjeti u najvećim centrima velikih gradova. Možemo donijeti nove pobjede, nove odgovore i bogatstvo našoj Slavoniji. Čuvao nas sve skupa dragi Bog, da možemo čuvati Hrvatsku - rekao je župan Alojz Tomašević.





- Draga braćo i sestre, s ponosom i zahvalnošću dragom Bogu, stojim danas na obnovljenom Trgu Svete Terezije Avilske. Ovo su marljivo učinile ljudske ruke, s ljubavlju, marljivo, zarađujući za svoj kruh. Neka ovaj trg Bog blagoslovi, da bude svima nama, ali i budućim naraštajima uvijek na dobro i na radost, da se ljudi ovdje susreću i duhovno i kulturno uzdižu - rekao je moderator Biskupskog ordinarijata u Požegi, Ivica Žuljević.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI