Brojni izlagači i sadržaji za cjelodnevnu zabavu

Sajam Slavonski Banovac
(FOTO: Compas.com.hr)

13.10.2016. | 034 Portal/Compas.com.hr
Pregleda: 5002

Sajam Slavonski banovac je sajam izložbeno – prodajnog karaktera, a osnovni cilj sajma je predstavljanje potencijala kontinentalne Hrvatske, promocija turističke ponude, autohtonih proizvoda, starih zanata i obrta te svih tradicionalnih vrijednosti koje kontinentalnu Hrvatsku čine atraktivnom. Ove godine se održava u subotu 15. listopada 2016. godine u Pakracu. Sudjelovanje na sajmu je do sada prijavilo više od 80 izlagača iz cijelog ovog dijela Hrvatske, a u odnosu na lanjsku godini, na ovom sajmu je 20 novih izlagača. Potencijalni zainteresirani izlagači koji se još nisu prijavili, a žele sa na sajmu predstaviti sa svojim proizvodima i uslugama, mogu to učiniti najkasnije do četvrtka 13.10., do kraja radnog dana, i to pozivom na broj 034/290-650 ili popunjavanjem prijavnice koju mogu pronaći na stranici www.pc-pakrac.hr.

Središnje mjesto događanja će biti pakračka Ulica hrvatskih velikana, koja će biti zatvorena za promet, a zatvoren će biti i dio Trga bana Josipa Jelačića.

U glavnoj pakračkoj ulici smjestiti će se s jedne strane izložbeno – prodajni štandovi, a s druge majstori kotlića koji će se natjecati na 2. Grahfestu kojeg i ove godine organizira Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika.


Više od 50 grah majstora


Zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 13.10, do 12 sati na broj 098/724-669 (Davor), a i na Grahfestu očekujemo rekordan broj natjecatelja. Podsjećamo, lani su se za pobjedu natjecale 43 ekipe, a do srijede 12.10. je prijavljeno 50-ak ekipa.

Ovogodišnji organizator Sajma je Grad Pakrac, a suorganizatori su Poduzetnički centar Pakrac, Turistička zajednica Grada Pakraca, Udruženje obrtnika Pakrac-Lipik te Sportska zajednica Grada Pakraca. Pokrovitelj je Ministarstvo poljoprivrede, a partneri su Hrvatska gospodarska komora i LAG Zeleni trokut.

Slovačka- zemlja partner

Zemlja partner i ovogodišnjeg sajma je Slovačka koju će predstavljati Gradovi Dolny Kubin, Revuca i Općina Jasenova, a između ostalog u ponudi će biti razni slovački gastronomski specijaliteti te slovačko pivo. Bogatu gastronomsku ponudu na sajmu upotpuniti će Društvo Mađara Pakrac koje će pripremati mađarski gulaš za izlagače na sajmu, a najavljeno je i da će lovačka društva "Fazan" i "Košuta" kuhati lovački paprikaš. Udruga proizvođača talijanske konjske salame - izvorno Ploštine će pripremati specijalitete od konjetine, konjske ćufte i konjsku salamu, a uz već spomenuti grah koji će posjetiteljima biti podijeljen besplatno, u ponudi će biti i jela s roštilja i ostala ugostiteljska ponuda.

Na sajmu će biti predstavljen i dio bogate pakračke povijesti pa ćete tako na ulici moći sresti kostimiranu dvorsku damu, zatim vitezove templare kao i kovača koji će kovati Slavonski banovac - prvi hrvatski novac koji je u Pakracu kovan još u 13. stoljeću.

Program sajma

Program sajma počinje već u 11 sati stručnim predavanjem i okruglim stolom na temu "Program ruralnog razvoja i koraci kako doći do bespovratnih sredstava" koje će biti organizirano u gradskoj vijećnici u dvorištu kurije Janković. Svečano otvorenje sajma će biti upriličeno u 13 sati u velikom šatoru koji će na središnjem gradskom trgu biti postavljen za ovu namjenu. U istom prostoru od 14 sati slijedi kulturno – umjetnički program, a od 15 sati u dvorištu kurije Janković započinje natjecanje kroz igre za djecu. Na istom mjestu iza 16 sati će se kroz igre natjecati i odrasli. U velikom šatoru će od 15,30 biti organizirano proglašenje pobjednika 7. županijskog natjecanja u kvaliteti meda.

Početak Grahfesta najavljen je za 16 sati, a očekuje se da će proglašenje pobjednika biti oko 20 sati.

Koncert "Begina" od 21 sat

Sajam Slavonski banovac će biti zaključen u večernjim satima velikom koncertom Tamburaškog sastava "Begini" od 21 sat, uz besplatan ulaz za sve posjetitelje.

Uz već spomenutu bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu, posjetitelje očekuju i brojni drugi sadržaji, zatim zabavni park za djecu, vožnja kočijom gradskim ulicama kao i još neka iznenađenja. U svakom slučaju, prilika je to da dođete u Pakrac 15. listopada, razgledate bogatu ruralno – turističku ponudu, možda i ponešto kupite, naučite, uspostavite kontakt važan za daljnje poslovanje ali prije svega dobro se zabavite.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI