Izložba gljiva na Jankovcu

Izložba gljiva u PP Papuk
(FOTO: PP Papuk)

11.10.2016. | 034 Portal/PP Papuk
Pregleda: 5171

U prirodnom ambijentu zaštićene Park šume Jankovac, u subotu, 8. listopada održana je II. jesenska izložba gljiva Parka prirode Papuk u organizaciji Parka prirode Papuk, Gljivarskog društva Našice i HŠ – Planinarskog doma Jankovac.






Sunčano vrijeme i mirisi gljiva koji su se širili privukli su brojne posjetitelje i ljubitelje gljiva i gljivarenja koji su sa velikim interesom poslušali edukativno predavanje profesora Hrvoja Kneževića, predsjednika gljivarskog društva Našice o jestivim, manje jestivim i otrovnim gljivama. Stoljetna stabla poslužila su kao izvrsna podloga za izloženihstotinjak vrsta samoniklih gljva ubranih na području Parka prirode Papuk.






Osim što su imali priliku puno toga naučiti o gljivama koje rastu na području Papuka, posjetitelji izložbe mogli su kušati i uživati u specijalitetima poput gljivarskog kotlića i omleta koje su za njih pripravili organizatori.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI