Požega uvjerljiva protiv Slavije, Papuk i Tim osvježenje neriješeno

1.ŽNL
(FOTO: Sportalo.hr)

09.10.2016. | 034 Portal/Sportalo.hr
Pregleda: 4273

6. kolo Požeško slavonske 1. ŽNL krenulo je s dvije golovima bogate utakmice, u Požegi ih je bilo 5, a u Kuzmici 4. Požega je očekivano slavila protiv Slavena, a Tim osvježenje i Papuk su podijelili bodove.

POŽEGA – SLAVEN 4:1

Požega je na svojoj Rekreaciji nadigrala Slavena i ostala sama na vrhu prvenstvene ljestvice uz utakmicu više od Kaptola. Domaćin je iskoristio početnu smušenost gostiju i već nakon 5 minuta imao prednost od 2:0. Najprije je Miholić prikratio klupskog oružara dijela posla počistivši paučinu u gornjem desnom kutu Slavenovog gola, a samo dvije minute kasnije kapetan Lujić glavom zabija za 2:0 nakon kornera. Imao je domaćin i nakon toga nekoliko lijepih prigoda, najbolju nije iskoristio Kahanek, da bi se nakon 20ak minuta gosti probudili i počeli igrati bolje. Nagrada za to je stigla u 38. minuti. Matanović je najprije zaradio izravni crveni karton kao posljednji igrač obrane, a zatim je Demše uzvratio Miholiću i iz slobodnog udarca majstorski smanjio na 2:1. U nastavku je Slaven dominirao uvodnih 15-20 minuta, ali prilično jalovo, stvorili su dvije poluprilike i jednu sjajnu koju nisu iskoristili, da bi nakon toga do kraja Požega stvorila nekoliko odličnih prilika od kojih su po jednu iskoristili Miler i još jednom Lujić nakon sjajne asistencije Kaurića.


– Dobro smo odradili posao koji nije bio lak, ali dečki su odigrali kako moramo igrati kod kuće i na tome im svaka čast. U drugo poluvrijeme smo svjesno krenuli povučenije da bi otvorili prostor za kontre što smo na kraju i iskoristili. Slijedi nam gostovanje u Lipiku gdje ćemo biti bez nekoliko igrača, no naravno da želimo i tamo do bodova iako neće biti lako – zadovoljan je trener prvenstvenog lidera Krunoslav Podoljak.


– Katastrofalno smo krenuli u utakmicu, u 5. minuti smo imali dva gola zaostatka, ali smo se uspjeli dići, vratiti u utakmicu i dugo se lomilo hoćemo li izjednačiti ili će domaćin otići na dva razlike i rješiti utakmicu, na žalost mi svoje šanse nismo iskoristili, oni jesu i čestitam im na pobjedi. Presudila je individualna kvaliteta, oni na klupi imaju jednog Kaurića, što dalje pričati. Čestitke domaćinu na pobjedi, a mi ćemo pokušati na svom terenu skupljati bodove – komentar je Darka Čengića, trenera Slavena.



TIM OSVJEŽENJE – PAPUK  2:2

Sjajnu utakmicu mogli su vidjeti gledatelji u Kuzmici gdje je pod reflektorima gostovala momčad iz Velike. Dvije mlade, poletne momčadi prikazale su upravo ono što smo i očekivali, sjajan napadački nogomet i podjelu bodova kojom i jedni i drugi mogu biti i zadovoljni i nezadovoljni. Papuk je prokockao vodstvo od 2:0, ali iz Kuzmice se vraća s vrijednim bodom, a s druge strane Kuzmičani su se vratili iz minusa, ali žale za dva boda koja su otišla u vjetar. Povratnik u redove Papuka Antonio Soldo zabio je u 26. minuti za prednost gostiju s kojom se otišlo na odmor nakon kojega je uslijedio vatromet. Odmah na otvaranju kazneni udarac za goste realizira Jurica Kljajić, da bi se domaćin vratio golovima Luke Šporčića i trenera/igrača Ive Papka.

– Ne znam šta bih rekao jesam li zadovoljan ili nisam, bodom kod kuće nikad nisam zadovoljan, ali kad uzmem u obzir da smo gubili 2:0.. Utakmica je bila jako dobra, korektna s obje strane. Mogli smo čak i do potpunog preokreta, kod 2:2 smo imali još šansi koje nismo iskoristili. Za Papuk smo znali kakva su ekipa, mlada, brza i jako dobra, a to su danas i dokazali i pokazali – komentar je Ive Papka.

– Stalno se ponavljam, ali eto, to je tako valjda. Ponovno smo se prilično ispromašivali, ali moram reći da je i domaćin danas. Prije našeg prvog gola, Rotim je išao jedan na jedan na našeg vratara i pogodio stativu, a onda mi zabijamo pa mogu reći da smo imali i malo sreće u tom dijelu. Kod 2:0 smo još pogodili vratnicu, to bi sigurno slomilo utakmicu, a i kod 2:2 je moglo otići i na jednu i na drugu stranu. Bod iz Kuzmice će malo tko odnijeti tako da sam ja na kraju zadovoljan bez obzira što ostaje taj žal nakon vodstva 2:0 – kazao je Dražen Kljajić, trener gostiju iz Velike.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI