Osmero mladih iz Dobrovca s mještanima uredili zapušteni izvor vode

Uređenje izvora u Dobrovcu
(FOTO: Compas.com.hr)

08.10.2016. | 034 Portal/Compas.com.hr
Pregleda: 4215

Ivan Žunčić iz neformalne skupine mladih koju su činili Deni Sinjaković, Josip Lujić, Valentino Tutić, Kristina Prebežac, Iva Majdandžić, Monika Dolić i Matea Majdandžić te Davor Dolić, jedan od više od dvadeset volontera iz Dobrovca koji su sudjelovali u provedbi projekta, predstavili su što je sve učinjeno na prostoru zapuštenog izvora Bukovac kod Dobrovca. Izvor Bukovac 1976. godine prvotno su uredili lovci iz Lovačkog društva "Jelen" Lipik za svoje potrebe, o čemu svjedoči granitna ploča iznad izvora, a koji je nakon ratnih zbivanja 1991. godine dugo vremena bio zaboravljen i zapušten. U okviru projekta raskrčen je prostor oko izvora od šumskog raslinja, uređen je prilazni put i izrađen drveni most preko potoka koji vodi do izvora pitke vode, izrađene su i postavljene drvene ograde, stolovi, klupe, koševi za otpatke, drvena staza i izrađene su dvije ljuljačke.

Kako bi se od glavne ulice u Dobrovcu moglo doći do izvora izrađeni su i postavljeni drveni putokazi do izletišta. Također je u okviru projekta 29. rujna u Vatrogasnom domu u Dobrovcu za mještane i zainteresiranu javnost održana edukacija o važnosti pitke vode za ljude. Sveukupna vrijednost projekta iznosi 16.000 kuna, od kojih su 10.000 kuna dobivenih od strane Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj te Grada Lipika kroz natječaj programa "Mladi: snaga zajednice" pri čemu su svaki sudjelovali s 5.000 kuna. Preostali dio iznosa od 6.000 kuna neformalna skupina mladih iz Dobrovca prikupila je od privatnih donatora: Stragatransa d.o.o., LIPKOM-a d.o.o., Mirisa sreće j.d.o.o., Uslužnog obrta Grubić i Ivana Žunčića.

Ivan Žunčić ispred neformalne skupine i volonter Davor Dolić ovom prilikom zahvalili su se Europskoj zakladi za filantropiju i društveni razvoj, Gradu Lipiku te donatorima što su ih podržali u ostvarivanju njihove ideje.


Gradski vijećnik Mladen Dolić i Renato Marinić ispred Grada Lipika pohvalili su ovu inicijativu mladih, a Renato Marinić je prenio ispriku gradonačelnika Vinka Kasane što zbog drugih službenih obaveza nije sam mogao prisustvovati otvorenju izletišta. Pohvalama se pridružila Daria Adžijević, koordinatorica Grada Lipika u programu "Mladi: snaga zajednice", koja je istaknula kako je cilj cijelog programa bio pružiti podršku idejama mladih koje dovode do podizanja kvalitete života svih građana na području Grada Lipika.


izvor:www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI