Preminuo je skladatelj Ljuboslav Kuntarić

Ljuboslav Kuntarić
(FOTO: Grad Požega)

06.10.2016. | 034Portal/Grad Požega
Pregleda: 2481

U 92. godini života preminuo je hrvatski skladatelj Ljuboslav Kuntarić u noći 3. na 4. listopada u svome domu u Voloskom . Autor je mnogih evergrina poput  "Ako nećeš da te ljubim", "Opatijo divna",  "Ta tvoja ruka mala" i mnogih drugih.

U Požegi je Ljubo Kuntarić proveo veći dio svoje mladosti. Njegovi preci živjeli su dio života u požeškoj Sokolovoj ulici, a pisao je pjesme za nekadašnji Muzički festival "Slavonija" koji se u Požegi održavao od 1969. godine.

Rođen je 25. lipnja 1925. godine u Čakovcu, a zadnjih pola stoljeća živio je u Voloskom kod Opatije. Napisao je više od 2000 skladbi te oko 600 kompozicija sakralne glazbe, pisao je operete, mjuzikle, filmsku glazbu te sudjelovao na mnogim festivalima sa svojim skladbama za koje je dobio čak 45 festivalskih nagrada.


Bio je počasni građanin Međimurske županije te gradova Čakovca, Požege, Omiša i Imotskog, počasni član franjevačkog bratstva provincije Sv. Ćirila i Metoda, te počasni član Družbe Braće Hrvatskog Zmaja.


Posljednji ispraćaj održat će se danas u 16 sati na groblju u Voloskom


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI