Radni sastanak na temu nastavka realizacije projekta

Okusi Hrvatske
(FOTO: Wikipedia)

30.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 1507

U Požegi je održan sastanak predstavnika tvrtke Vall042 iz Varaždina i direktora županijskih turističkih zajednica koje su na svom području provele projekt Okusi hrvatske tradicije s ciljem označavanja ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi i izgradnje njihovog identiteta kao mjesta koja garantiraju i pružaju istinski doživljaj lokalnih jela i pića. Krajnji cilj projekta je kontinuitet i održivost kvalitete ponude, postizanje izvrsnosti i inovativnosti u upotrebi tradicijskih namirnica, te sustavnog razvoja novih turističkih proizvoda u području eno-gastronomije na cijelom području Republike Hrvatske.

Na sastanku je bila riječ o provođenju II. faze projekta gdje su turističke zajednice županija pokrenule inicijativu za osnivanje klastera Okusi hrvatske tradicije, te će nakon pripreme pravnog okvira za registraciju klastera, održati sastanke s nositeljima standarda Okusi na svom području, kako bi ih upoznali s daljnjim aktivnostima koje se žele provesti. Osnivanje se predlaže u cilju promicanja, razvitka i unapređenja ponude lokalnih tradicijskih jela, proizvodnje i ponude tradicijskih namirnica i proizvoda u ponudi ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi Hrvatske tradicije, njihovog međusobnog umrežavanja radi izgradnje jake pojedinačne i zajedničke prepoznatljivosti, zajedničkih edukativnih, promotivnih i marketinških aktivnosti uz istovremeno stvaranje uvjeta za sadržajniji razvoj novih turističkih proizvoda u području eno-gastronomije, a sve s ciljem ostvarenja opipljivih vrijednosti za sudionike standarda i lokalnu zajednicu. Sukladno postavljenim ciljevima klaster će djelovati na području turizma, kulture, eno-gastronomije i poljoprivrede.

Inicijativu je podržao i župan Požeško-slavonske županije, g. Alojz Tomašević kako bi ugostiteljski objekti putem udruživanja imali priliku za bolji i jači nastup na tržištu i prezentaciju gastronomske ponude kroz aktivnosti koje bi provodio klaster. Ovdje ima prostora da slavonski specijaliteti, odnosno tradicionalna hrana i piće budu jedan od motiva dolaska posjetitelja i turista, te bi jednom zaokruženom pričom turističkim agencijama dali osnovu za izradu gastro paket aražmana i gastro tura koje bi osim izvrsne gastronomske ponude i gostoprimstva domaćina uključivale i druge turističke sadržaje i ljepote koje vrijedi posjetiti u našoj županiji.


O projektu - dosadašnja realizacija i planirane aktivnosti


Sudionici projekta su ugostiteljski objekti koji u suglasju s utvrđenim osnovnim standardima i pravilima u dnevnoj ponudi imaju najmanje dva lokalna tradicijska jela i šest etiketa pića, od kojih su najmanje četiri vina. U suradnji i partnerstvu s Županijskim turističkim zajednicama od 2015.g. do danas standardi su dodijeljeni objektima na području: Vukovarsko-srijemske županije (8), Varaždinske županije (13), Požeško slavonske županije (8), grada Zagreba (1), Krapinsko-zagorske županije (14),a u tijeku je proces dodjele standarda na području Zagrebačke županije (10), realizacija je započela na području Sisačko-moslavačke županije dok je u pripremi za područje Koprivničko-križevačke županije i Ličko-senjske županije.

Od 20.listopada kreće i web portal okusi.hr, priprema se osnivanje clastera Okusi hrvatske tradicije, tijekom iduće godine nastaviti će se sa snimanjem TV serijala Okusi (do sada su snimljene 22 epizode – Varaždinska i Požeško-slavonska županija), pripremaju se zajednički promotivni materijali, oblikovati će se turistički paket aranžmani i pripremiti novi turistički proizvodi i događanja (Dani Okusa, zajedničke prezentacije, godišnji susret...)

Projektom upravlja DMK Vall042 u partnerstvu s Turističkim zajednicama županija i nosiocima standarda Okusi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI