Svjetski dan hodanja 1.10.

Zavod za javno zdravstvo PSŽ
(FOTO: Anđelko Banović)

29.09.2016. | 034 Portal/ZJZ
Pregleda: 1768

Svjetski dan hodanja tradicionalno se obilježava svake godine, prvi vikend u mjesecu listopadu. Ove godine u sklopu Nacionalnog programa "Živjeti zdravo" istovremeno se održava u našoj županiji kao i u nekoliko drugih (Istarska, Primorsko-goranska, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorska, Međimurska, Virovitičko-podravska, Brodsko-posavska, Varaždinska županija).

Ovom prigodom želimo naglasiti dvije aktivnosti u sklopu Nacionalnog programa "Živjeti zdravo", a to su "Hodanjem do zdravlja" i "Volonteri u parku".

Kao što ste upoznati, u našoj je županiji uspostavljena hodačka staza, a svake srijede sa startom u 18 sati kod zgrade suda volonterka udruge "Zdravi život" vodi šetače po već dobro uhodanoj ruti.


Uz akciju organiziranog hodanja, kao dodatnu aktivnost, želimo predstaviti aktivnosti promicanja zdravlja za djecu i odrasle pod nazivom "Volonteri u parku". U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hodanja predvidjeli smo prikaz motoričkih igara za djecu uz stručno vodstvo, kakve želimo u budućnosti osigurati djeci i roditeljima potpuno besplatno na unaprijed definiranim lokacijama – parkovima.


Nadamo se da će naši sugrađani prepoznati vrijednost ove inicijative svjesni pozitivnih učinaka tjelesne aktivnosti i boravka na otvorenom na vlastito zdravlje i zdravlje djece.

Prigodno smo predvidjeli da se u isto vrijeme i na istom mjestu (1. listopada, 9-11 sati, plato kod suda u Požegi) održi i javnozdravstvena akcija povodom obilježavanja Svjetskog dana srca. Zdravlje srca i kretanje su neraskidivo povezani i ovakvom odlukom želimo to dodatno potencirati.

Zavod za javno zdravstvo u Požegi


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI