Nogometaši igraju za obnovu krovišta crkve u Pož. Sesvetama

Crkva Svih Svetih
(FOTO: Arhiva)

28.09.2016. | Pleter-portal
Pregleda: 1710

Povodom humanitarnog nogometnog turnira koji će se održati sutra, 29. rujna 2016. godine, na nogometnom stadionu "S.Z.Šivo” (Slavija) u Pleternici, razgovarali smo s predstavnicima nogometnih ekipa koje će sudjelovati na turniru čiji je cilj prikupljanje sredstava za obnovu krovišta župne crkve Svih Svetih u požeškim Sesvetama.

– Ova utakmica u Pleternici nam je 103. humanitarna na koju smo se odazvali s ciljem pomoći potrebitima – rekao nam je predstavnik Humanih zvijezda Hrvatske, trener NK Belišće, Ivica Grnja. – Za Humane zvijezde Hrvatske do sada su nastupala mnoga poznata imena. Istakli su se Vatreni, a uz njih i neki pjevači kao što je Leo, Štef, Škoro. Od sportaša tu su još bili i braća Sinković, braća Skelin, Damir Martin, i neki gimnastičari. Bilo je i političara koji za nas nisu političari već humanisti, bivši predsjednik Ivo Josipović se odazvao na tri utakmice. Na skoro svakoj utakmici je bio i neponovljivi Drele, koji vodi program direktno sa terena i osvježava igrače s omiljenim energetskim napitkom – pivom. U više od 100 utakmica kroz ekipu je prošlo više od 200 ljudi koji su željeli pomoći. Osim u Pleternici, pomagali smo potrebitima i u Vukovari, Vladimirevcima, Valpovu, Požegi, Brodu, Gunji, čak i u Bosni i Hercegovini. Gdje god smo došli, to je bilo isključivo jer želimo pomoći, nitko nikad nije niti dobio, niti tražio ijednu kunu za svoj dolazak, sve je bilo o našem trošku, a domaćini se pobrinu da nas počaste i da se mi dobro provedemo. Ova ekipa postoji već 10 godina, a meni je ovo 78. utakmica. Moram istaknuti Branka Tušeka koji je pokretač ove akcije i inicijative da se skupe humane zvijezde, a i Miroslava Bičanića koji poziva sve igrače i organizira dolaske. Ja sam sada trener Belišća, ali uvijek nađem vremena za pomoć i rado se odazovem na ovakve akcije. Bio sam izbornik selekcije Roma Hrvatske gdje nam je glavni moto bio "Loptom protiv siromaštva, diskriminacije i rasizma”. Cilj svega ovog je pomoć i druženje, a rezultat je nebitan.

– Kao prvo jako nam je drago što smo uopće pozvani na ovaj turnir i biti će nam čast sudjelovati. U jako dobrim smo odnosima s gospodinom Pejnovićem koji nas je pozvao i mi smo bez razmišljanja prihvatili poziv. Često dolazimo u ovaj kraj, tako da nam to nije ništa novo. Podržavamo ovaj način pomoći i uvijek se odazovemo ovakvim akcijama. Mi smo vrlo mlad klub, koji su osnovali hrvatski branitelji, a mi smo ga izgradili baš na ovakve načine – oduševljeno nam je rekao Ivica Sabo, predstavnik HNK "Mitnica” iz Vukovara.


Vlč. Vladimir Pranjić, izbornik svećeničke reprezentacije BiH rekao nam je kako reprezentacija svećenika Bosne i Hercegovine postoji od 2005. godine s glavnim ciljem i svrhom pomoći potrebitima. – Uvijek se odazivamo na ovakve akcije i tako pokušavamo animirati ljude da pomognu drugim ljudima kojima je pomoć potrebna. Do sada smo bili u Sarajevu, Ljubuškom, Žepču, Varaždinu, Križevcima, Slavonskom Brodu i mnogim drugim gradovima gdje god smo bili pozvani. Suradnja sa Slavonijom postoji dugi niz godina. Neke ekipe iz Slavonije dolaze kod nas, pa tako i mi ovaj put dolazimo u Pleternicu. Sudjelujemo na Europskom prvenstvu svećenika u malom nogometu na kojem se natječe 16 ekipa, svake godine idemo u neku drugu državu i tako proširujemo prijateljstva i upoznajemo mnoge kulture. Nadam se da će ova akcija poslužiti svrsi i da će se svi družiti i dobro zabaviti.


Uvijek igramo humanitarne turnire u Hrvatskoj i u Europi – kazao nam je Pero Živković, voditelj ekipe Vallis Aurea. – Do sada smo igrali u Međugorju, Vidovcima, gdje smo doveli prijatelje iz Češke, Kutjevu, u koje smo doveli ekipu Hrvatskog sabora. Bili smo u Češkoj u Slavkovu i u Srbiji. Svi turniri budi jako dobro posjećeni i nadamo se da će tako biti i u Pleternici. Najviše zarade imamo od prodaje ulaznica što potom dajemo potrebitima. Sve u svemu, ovakve akcije podržavamo i uvijek se rado odazovemo.

A mi pozivamo sve zainteresirane da nam se sutra pridruže na ovome lijepom i hvalevrijednom događaju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI