¨Nova sezona, novi izazovi¨: predstavljen raznolik program

Konferencija za novinare u Gradskom kazalištu Požega
(FOTO: 034Portal)

28.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 5093

Predstavljen je ovosezonski program Gradskog kazališta Požega. Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta iznijela je okvirno program cijele sezone koja je započela 11. rujna dječjom predstavom "Palac sim, Palac tam"

Tako su tijekom rujna u tijeku upisi u dramske studije: Malu školu kazališta, SKAD i KAD, a njihova nastava kreće 1. listopada. U studenom je "Noć kazališta" i očekuje nas bogat i raznovrstan program. U prosincu je već tradicionalna blagdanska predstava, ali novost je da će ju režirati nova voditeljica SKAD-a, Marijana Matoković.

- Početak Adventa bit će u znaku koncerta Marka Škugora. 23. prosinca je premijera predstave Male škole kazališta pod vodstvom Slavice Jelić. Siječanj je rezerviran za gostujuću predstavu, za pripreme i početak proba nove premijerne predstave za odrasle. Premijera je zakazana za 10. veljače. Glavni događaj u ožujku bit će premijera predstave KAD-a kojom ćemo obilježiti 27. ožujka, Svjetski dan kazališta - rekla je Valentina Neferović.





U travnju nas očekuje već tradicionalni "Kazlado". Svibanj je rezerviran za gostujuće predstave, kao i lipanj, a 30. lipnja bit će predstavljanje novog broja Kazališnih novina, otvorenje izložbe Teatralija, a predstavit će se i SKAD-ovci sa svojom premijernom predstavom. U srpnju će se održati KaFe - požeški kazališni festival.

- Imamo tri profesionalne produkcije predstava, a dramski studio će donijeti četiri što je ukupno sedam vlastitih produkcija. Programi i kalendari su popunjeni do lipnja. Vlada dobra atmosfera i raspoloženje i smatramo da odrađujemo dobar posao - rekla je Valentina Soldo.

Voditelj marketinga kazališta, Kazimir Balog detaljno je predstavio program za listopad. Tako su gostovanja GK Požega u listopadu u znaku festivala. Tijekom listopada gostovat će na nekoliko domaćih festivala s predstavama vlastite produkcije. Ponovo su dobili poziv za sudjelovanje na kazališnom festivalu za djecu i mlade, naziva "Jaje" polovicom listopada u Koprivnici gdje će se predstaviti s predstavom "U potrazi za dijamantnom suzom".




- Dva dana kasnije u Sisku nas očekuje nastup s predstavom "Tuna Bunjavilo" kao i u Vinkovcima 16. listopada. Dječja uspješnica "U potrazi za dijamantnom suzom", ove je godine uvrštena u program 19. susreta Hrvatskog centra "Assitej" u Čakovcu. 18. listopada gostujemo u Čaglinu gdje ćemo za učenike tamošnje odigrati predstavu "U potrazi za dijamantnom suzom" kao i u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Velikoj 20. listopada - rekao je Balog.

Nakon višegodišnje stanke u Požegi gostuje "ansambl" Hrvatskog narodnog kazališta iz Zagreba. Riječ je o djelu "Bella figura". U predstavi igraju Ksenija Marinković, Olga Bakalović, Lana Barić, Milan Pleština i drugi. Predstava će biti održana 14. listopada s početkom u 20 sati.

- Krajem mjeseca organizirali smo i dvije gostujuće predstave za djecu. 25. i 26. listopada teatar "Tirena" iz Zagreba gostuje s predstavom "Dno dna" za učenike od 6. do 8. razreda. 27. i 28. listopada u Požegi gostuje teatar "Naranča" iz Pule s predstavom "Cvilidreta" - dodao je Balog.

Od ove sezone Gradsko kazalište Požega uvelo je praksu gdje posjetitelji mogu rezervirati ulaznice svakog prvog u mjesecu. Tako već od 1. listopada mogu kupiti ili rezervirati ulaznice za predstavu "Bella figure".

Na konferenciji za novinare predstavila se i nova voditeljica SKAD-a, požeška glumica Marijana Matoković.

- Iznimna mi je čast što sam dobila priliku kao dramski pedagog voditi SKAD jer sam upravo tako i ja krenula. Interes je jako velik kao i interes učenika za daljnji upis na akademiju. To ćemo njegovati i odgajati. Radit ćemo vježbe koje su prikladne za razvijanje svog identiteta, učenje o kazalištu i njegovu vokabularu i pripreme za Lidrano i Kazlado - rekla je Marijana Matoković.



Novost je i ovogodišnja audicija za blagdansku predstavu koju će režirati sama Marijana Matoković.

- Tražimo tri uloge: kraljević, kraljevna i majka. Poziv ćemo prvenstveno poslati SKAD-ovcima i KAD-ovcima, ali i svim zainteresiranima koji se osjećaju dovoljno hrabro za sudjelovanje u predstavi koja treba imati premijeru početkom prosinca. Audicija će biti 5. listopada u 19.30 sati u kazalištu. Prije toga na stranicama kazališta i na facebook-u će biti obavijest o materijalu koji treba pripremiti - rekla je Marijana Matoković.

Novost su i radionice dramske pedagogije za profesore koje će se od listopada održavati jednom mjesečno.

. Bavit ćemo se kazališnom tematikom i vokabularom koje ćemo razvijati prema njihovim potrebama. Prvi termin će biti 22. listopada u 12 sati u kazalištu - dodala je Marijana Matoković.


Voditelj Kazališne amaterske družine KAD-a, Dario Hak, predstavio je također njihove aktivnosti.



- Od prošle sezone smo oživjeli KAD - Kazališnu amatersku družinu. Ove sezone smo počeli 13. rujna i ona sada broji 13 članova. Primamo i nove članove, a termini su utorkom i petkom od 19.30 do 21.30. Finalni projekt ove sezone pogledat ćemo 27. ožujka na Svjetski dan kazališta. Radi se o domaćem tekstu, "Bračne ponude" od Josipa Eugena Tomića. Tekst je komičan i mislim da ćemo uz dorade dobiti sjajnu kombinaciju predstve za odrasle koju će vam donijeti vaš KAD - rekao je Dario Hak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI