Štrudl ili savijača od jabuka podsjeća na bakine deserte rezervirane za vikend okupljanja

Štrudl od jabuka
(FOTO: Zadovoljna.hr)

25.09.2016. | 034 Portal/Zadovoljns.hr
Pregleda: 6456

Jedan od najpopularnijih deserata koji, u razniminačicama, možete naći od sjevera do juga Europe, savijača je ili štrudl odjabuka. Ovo je recept za slasnu, bečku štrudlu sa sladoledom od vanilije.

Sastojciza savijaču od jabuka:

pakiranje kora za savijaču (ili ih izradite sami sjako tanko vučenim tijestom)
1 kg kiselijihjabuka
šećer
maslac
cimet
grožđice
sladoledod vanilije


1.Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje steprethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1,5 cm.


2. Posipajtešećerom, cimetom i gdje kojom grožđicom koju ste, po želji, prethodno namočiliu rum. Zarolajte tijesto i posložite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajtečačkalicom po vrhu kako vam ne bi popucala.

3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu.Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i služiteuz sladoled od vanilije.

izvor: www.zadovoljna.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI