25.09.2016.
034 Portal/Zadovoljns.hr
Pregleda: 6456
Štrudl od jabuka
(FOTO: Zadovoljna.hr)
Jedan od najpopularnijih deserata koji, u razniminačicama, možete naći od sjevera do juga Europe, savijača je ili štrudl odjabuka. Ovo je recept za slasnu, bečku štrudlu sa sladoledom od vanilije.
Sastojciza savijaču od jabuka:
pakiranje kora za savijaču (ili ih izradite sami sjako tanko vučenim tijestom)
1 kg kiselijihjabuka
šećer
maslac
cimet
grožđice
sladoledod vanilije
1.Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje steprethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1,5 cm.
2. Posipajtešećerom, cimetom i gdje kojom grožđicom koju ste, po želji, prethodno namočiliu rum. Zarolajte tijesto i posložite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo ispikajtečačkalicom po vrhu kako vam ne bi popucala.
3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180stupnjeva oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlaćanu koricu.Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i služiteuz sladoled od vanilije.
izvor: www.zadovoljna.hr