NASLOVNAPAKRACDRUŠTVOARHIV
Obavijest korisnicima prirodnog plina

FOTO: Grad Pakrac

PAKRAČKI KOMUNALAC

Obavijest korisnicima prirodnog plina

24.09.2016. | 034 Portal/Grad Pakrac PREGLEDA: 3664

Nastavno na otvaranje tržišta prirodnog plina za kategoriju kućanstvo i ponude koje su se počele pojavljivati na tržištu prirodnog plina za opskrbu prirodnim plinom kategorije kućanstvo, Komunalac d.o.o. kao trenutni opskrbljivač prirodnim plinom u obvezi javne usluge želi vas, kao naše domaće kupce prirodnoga plina, informirati o načinu formiranja cijene prirodnoga plina, te druge informacije vezano za ponude na tržištu prirodnoga plina.

Naime, ukoliko vam netko nudi popust na cijenu plina za 4-5%, to ne znači da će kubik prirodnog plina biti jeftiniji za navedeni postotak. Pri kreiranju ponude svi opskrbljivači prirodnoga plina na tržištu mogu vam ponuditi popust samo na stavku s računa "Trošak nabave plina", dok su stavke "Trošak distribucije" i "Fiksna naknada – distribucija" stavke koje su zakonski određene od strane Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA-e), te drugi opskrbljivači prirodnim plinom na te stavke ne mogu utjecati, niti davati eventualne popuste.

Nadalje, savjetujemo sve cijenjene kupce prirodnog plina da ukoliko se odlučite za eventualnu promjenu opskrbljivača prirodnim plinom, obratite pozornost što potpisujete, da li za vas kao kupce to što potpisujete u konačnosti izađe povoljnije ili skuplje, da li će vas drugi opskrbljivač uvjetovati preuzimanjem određene količine prirodnoga plina, da li ćete u slučaju raskida ugovora snositi troškove penalizacije i da li je ugrožena sigurnost opskrbe prirodnim plinom.


Prelaskom kod drugoga opskrbljivača prirodnog plina više nećete biti korisnik opskrbe prirodnim plinom u obvezi javne usluge, već prelazite na tržišnu uslugu opskrbe prirodnim plinom, a što u konačnosti znači sljedeće: količine prirodnog plina koje je Komunalac d.o.o. za vas kao naše kupce ugovorio s dobavljačem prirodnog plina u obvezi javne usluge HEP d.d. (bez ikakvih uvjetovanja o manje/više preuzetim količinama – eventualne troškove penalizacije za manje/više preuzete količine prirodnog plina Komunalac d.o.o. preuzima na sebe) morati ćete sami ugovarati s svojim novim opskrbljivačem prirodnog plina, sigurnost opskrbe koju garantira HEP d.d. kao naš dobavljač prirodnog plina u obvezi javne usluge (dovoljna količina prirodnog plina u skladištima prirodnog plina u slučaju kriznih stanja) osiguravati će vam novi opskrbljivač prirodnim plinom (sukladno Zakonu o tržištu plina trebao bi imati zakupljeno skladište), nabavnu cijenu prirodnog plina koju je donijela Vlada RH i koja je kod Komunalac d.o.o. kao opskrbljivača prirodnim plinom u obvezi javne usluge fiksna do 31.03.2017. ugovarate sami s svojim novim opskrbljivačem prirodnog plina (prije eventualnog potpisa ugovora provjerite da li je sklona promjenama).

Ukoliko bi se uzimala prosječna potrošnja kupaca prirodnoga plina Komunalac d.o.o. (600 m3), razlika na bazi godine za gore navedeni postotak iznosila bi nekoliko desetaka kuna (oko 3-3,5% na ukupne godišnje troškove prirodnog plina-> cca. 60-ak kn na iznos od 1.900 kn). Prije bilo kakve kalkulacije obratite pozornost da ukoliko plaćate račune u zgradi Komunalac d.o.o. da se naknada za plaćanje računa (5,00 kn) ne naplaćuje (60,00 kn godišnje).

Iz raznih iskustava koja smo zaprimili s drugih područja upozoravamo cijenjene kupce prirodnog plina i na to da su moguća i eventualna lažna predstavljanja i podmetanja ugovora, pa obavještavamo i na činjenicu da pristup mjernome setu na vašim objektima imaju isključivo predstavnici operatora distribucijskog sustava Pakrac Plin d.o.o. ili djelatnici Komunalac d.o.o. tijekom mjesečnog očitanja potrošnje prirodnog plina, te ovim putem molimo cijenjene kupce prirodnog plina ukoliko uoče bilo kakve sumnjive radnje od strane predstavnika drugih tvrtki da isto obavijeste na telefon dežurne službe operatora distribucijskog sustava Pakrac Plin d.o.o. 099/344-3330

Za sve dodatne informacije građani mogu nazvati na broj 034/411-225.

izvor: www.pakrac.hr

Tagovi: plin, korištenje, obavijest, pakrac

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

NASTAVLJA SE CRNI NIZ: Još jedna prometna, ozlijeđene dvije osobe

.

Imate kronično začepljen nos? Nova istraživanja povezuju to s promjenama u aktivnosti mozga

.

Što znači novi zakon? Evo detalja

.

Objavljen je kalendar nove školske godine: Evo kad za učenike počinje nastava i dokad traju praznici

.

Nacionalni stožer objavio najnovije podatke. Preminulo 39 osoba

.

Zbog velike krize: Dijaspora od rodbine u BiH traži da im vrate pare

.

Vraća se inflacija, cijene rastu: Duhan i alkohol skuplji čak 10,3 posto

.

Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

.

Ovog mjeseca Požega je u znaku baruna Trenka- 2.dio ratna karijera

.

Poštari od sada dostavljaju i na električnim mopedima

.

PSŽ: broj zaraženih i dalje u porastu, od jučer njih 36, ukupno je 347 slučajeva zaraze

.

HPD Gojzerica: U Požegi održana Edukaciji za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

.

Požeško-irska priča: Požežanin o novom životu u Irskoj

.

Danas pretežno oblačno s kišom

.

Domovinski pokret, MOST i nezavisne liste predstavili kandidate za gradonačelnike/ce gradova Lipika, Kutjeva i Požege

.

Projekt novog vatrogasnog spremišta u Kaptolu

.

Hrvatska danas ima preko 2600 novozaraženih osoba

.

Građansko streljačko društvo Požega 1871 nabavilo 3 nove zračne puške i 3 zračna pištolja za Školu streljaštva uz sufinanciranje Hrvatskog streljačkog saveza

.

Kaufland s polica povlači proizvod zbog mogućeg ozljeđivanja pri njegovu korištenju

.

Subotnja šetnja Požegom, 17.04.2021.

.

Recept za buhtle: Mekane ʺdebeljuceʺ koje nas vraćaju u djetinjstvo

.

Marija godinama nije znala da je posvojena, a istraga o biološkoj majci dovela ju je u Požegu

.

Ivan Šedevi ponovo pomiče granice izdržljivosti i upornosti, u novom pješačkom pothvatu propješačio gotovo 200 km

.

Biskup Škvorčević uputio pismo krizmanicima

.

Krajem ožujka 2021. u evidenciji HZZ-a Područnog ureda Požega registrirano je 2.695 nezaposlenih osoba

.

Dinko Zima: Veleučilišni profesor koji je izabrao sport kao način života

.

PSŽ: broj zaraženih i dalje raste, od jučer njih 67, ukupno je 311 slučaj zaraze

.

Vrijeme danas umjereno do pretežno oblačno

FOTONALAZ

ʺOvdje se svaki dan u nekoliko navrata ovako parkira!ʺ