Otkrivanje spomenika svim poginulim i umrlim specijalnim policajcima i svečana akademija

25.godišnjica osnutka SJP "Trenk" Požega
(FOTO: 034 Portal)

22.09.2016. | 034 Portal
Pregleda: 6561

Povodom 25. Godišnjice osnutkaSpecijalne jedinice policije "Trenk" iz Požege, jučer je održano niz svečanostiu tu čast. Svečanostima su nazočili izaslanik predsjednice RH general Mladen Markač,ministar hrvatskih branitelja Tomislav Medved, župan Alojz Tomašević,gradonačelnik Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i DarkomPuljašićem, obitelji poginulih, predstavnici udruga te mnogi drugi.



Nakonpolaganja vijenaca na Trgu 123.brigade, svi nazočni zaputili su se u katedralusv. Terezije Avilske u kojoj je misu predvodio biskup Antun Škvorčević. Svetoj misiuslijedilo je otkrivanje spomen ploče poginulim i umrlim specijalnimpolicajcima kod zgrade policije, gdje je Klara Jeger, nećakinja poginulogspecijalnog policajca Danijela Andrića, zajedno s ratnim zapovjednikom RankomLovrićem otkrila spomenutu spomen ploču gdje su položeni vijenci i upaljenesvijeće.





U dvorani "Sara" održana je svečana akademija sbogatim programom u kojem su nastupili tamburaški sastav Glazbene škole Požegasa solistima Gabrielom Mijatović i Markom Kučinićem.

Predsjednikudruge "Trenk" Željko Grgić kazao je kako je prošlo četiri godine od idejepodizanja spomenika i da sada slijedi uređenje spomen parka. –"Kod formiranjapostrojbe tražili smo hrabre i odlučne kojih se tada okupilo 33. Prošli su svaratišta RH, 12 ih je ranjeno a 12 ih je dalo živote za domovinu." -rekao jegospodin Grgić.



Ministar hrvatskih branitelja TomislavMedved rekao je da će u javnu raspravu ponuditi novi jedinstveni zakon ohrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata čim se osnuje nova Vlada.–"Taj će zakon biti rezultat jednog drukčijeg, ozbiljnog i odgovornog radaMinistarstva hrvatskih branitelja. Nikada više hrvatski branitelji nećedoživjeti poniženja i sve one ružne stvari koje smo preživjeli. Također smoprepoznali modele za potragu za nestalim braniteljima iz Domovinskog rata."-izjavio je ministar Medved.



-" Čestitam i hvala vam za sve pobjede, ameni je bila čast zapovijedati ovakvim ljudima i borcima"- istaknuo je generalMladen Markač, savjetnik i izaslanik predsjednice države.



Nakraju svečanosti dodijeljene su zahvalnice za potporu proslavi obljetnice, temedalje pojedincima za doprinos u stvaranju i djelovanju jedinice specijalnepolicije "Trenk", dok je u glazbenom programu nastupio tamburaški sastav"Bisernica" iz Požege.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI