Podravka prodala Studenac

Naslov slike
(FOTO: Compas)

21.09.2016. | Compas
Pregleda: 4202

Podravka d.d. je 20. rujna 2016. godine sklopila Ugovor o kupoprodaji 100% poslovnog udjela u svom ovisnom društvu Studenac d.o.o. sa sjedištem u Lipiku sa društvom Radenska d.o.o. iz Slovenije, kao kupcem te društvom Kofola ČeskoSlovensko a.s. iz Češke Republike, kao jamcem., stoji objavljeno na stranicama Zagrebačke burze.

Ono što se još u veljači 2016. nagađalo i o čemu smo pisali se i ostvarilo, Radenska koja se nalazi u portfelju češko-slovačke grupacije Kofola, novi je vlasnik lipičkog studenca.

- Po ispunjenju ugovornih preduvjeta te prijenosa ugovora o radu radnika na Studenac, Radenska d.o.o. će preuzeti poslovni udjel u Studencu, a što je predviđeno do kraja godine. Odabirom Radenske d.o.o., kao uglednog proizvođača bezalkoholnih pića i vode u regiji, odnosno grupe Kofola, Podravka je pokazala da vodi brigu o budućem nastavku proizvodnje te sigurnim radnim mjestima za radnike u Lipiku uz zaštitu njihovih zatečenihprava po Kolektivnom ugovoru Grupe Podravka za razdoblje od 18 mjeseci, stoji u dopisu kojim je Podravka sukladno pravilima izvjestila Zagrebačku burzu.


Izvor: "Compas"





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI