Od danas besplatan upis u Stacionare u Jakšiću, Kaptolu i Velikoj.

Konferencija za novinare u knjižnici
(FOTO: 034Portal)

20.09.2016. | 034Portal
Pregleda: 4084

Ustrojbene jedinice Gradske Knjižnice i čitaonice - Stacionari, prije godinu dana ugledali su svjetlo dana u Jakšiću, Velikoj i Kaptolu. Danas je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice, Aleksandra Pavlović, u društvu s volonterima, voditeljima programa, načelnicima i gradonačelnikom predstavila novine u navedenim Stacionarima.



- Iza nas je godinu dana iskustva i rada stacionara u navedenim općinama i od ove godine smo u suradnji s načelnicima uvesti promjene za koje smatramo da će postići uspjeh. Prva promjena je mogućnost besplatnog upisa u stacionare. Od danas stanovnici općina u kojima su stacionari imaju besplatan upis u stacionare. Pokušavamo podići čitalačke navike kod građana i smatramo da je ovo velika stvar - rekla je Aleksandar Pavlović.





Tako sva tri stacionara imaju redovite aktivnosti koje će voditi stručni ljudi. U Stacionaru Jakšić svakog četvrtka od 17 do 18 sati održavat će se pričaonice za djecu od tri do šest godina. Pričaonice će voditi učiteljice Ivana Svjetličić i Marina Kovačević.

U Kaptolu osim čitateljskog kluba za odrasle koji se održava jednom mjesečno pod vodstvom profesorice Sanje Musil, uvedene su pričaonice za predškolce i prvašiće pod vodstvom profesorice Kristine Rupert. Svaki prvi ponedjeljak u mjesecu u 17 sati bit će pričaonica za prvašiće, a u isto vrijeme svaku prvu srijedu u mjesecu za predškolce.

U Stacionaru Velikoj će se održavati radionice engleskog jezika za predškolce i prvašiće srijedom od 16 sati. Radionice će voditi učiteljica Antonija Matijević.

- Male su promjene u radnom vremenu. Stacionar u Jakšići radi utorkom i četvrtkom od 16 do 19 sati, Stacionar u Kaptolu utorkom i četvrtkom od 10 do 12 sati i od 16 do 18 sati, a Stacionar u Velikoj od ove godine će raditi svaki dan od 11 do 19 sati. Uz podršku i razumijevanje načelnika idemo s povećanjem fonda za sto posto i dodatnom opremanju Stacionara pogotovo u Jakšiću i Velikoj - dodala je Aleksandra Pavlović.

U sva tri stacionara ove jeseni će doći i književnica Silvija Šesto i bit će organizirani književni susreti za najmlađe. Sva tri stacionara imaju svoje Facebook stranice: Knjižnica Jakšić, Knjižnica Velika i Knjižnica Kaptol.

Stacionari su jedna lijepa ideja koja je zaživjela u praksi zalaganjem ravnateljice, načelnika općina i volontera. Kroz ovakve zajedničke projekte s više truda i energije uspijeva se postići cilj u kojem svi imaju zadovoljstvo. Svi sudionici su napravili jedan iskorak ka kvalitetnijem životu u svojim zajednicama - rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.



- Zahvaljujem na ovom projektu Gradskoj knjižnici i čitaonici kao i Gradu Požegi. Približili smo knjigu našim mještanima kako bi vratili navike čitanja i pronašli mlađe ljubitelje knjiga koji su se pomalo otuđili od knjige uz elektronske medije. Zahvaljujem i našim volonterima koji su iskazali volju da pomognu u ovom projektu - rekao je načelnik Općine Kaptol, Mile Pavičić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI