Dan kuture naocionalnih manjina u Lipiku

Dan kulture nacionalnih manjina
(FOTO: Grad Lipik)

20.09.2016. | 034 Portal/Grad Lipik
Pregleda: 2115

Ove godine u središtu događanja bit će program u organizaciji Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva koja nam donosi specijalitete ukrajinske kuhinje te gostovanje KUD-ova koji njeguju ukrajinsku pjesmu i ples.

U kulturno-umjetničkom programu nastupit će gosti KUD "Ivan Franko" iz Vukovara, KPD "Ukrajina" iz Slavonskog Broda te Vokalni muški ansambl iz BiH, a od domaćih udruga nastupit će Mažoretkinje grada Lipika, te učenici 5b. razreda OŠ Lipik.

Imat ćemo priliku vidjeti i čuti prezentaciju o Ukrajini "Poznato o nepoznatom", a poslije programa uživati u tradicionalnim jelima bogate ukrajinske kuhinje; boršč, varenyky i kutja. U raznovrsnoj ponudi kao i svake godine bit će prezentacija kulturnih običaja i štandovi udruga drugih nacionalnih manjina s područja Lipika i okolice na kojima će biti prilike zasladiti se. Vidimo se 24. rujna u lipičkom parku od 16 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI